Поредна смърт в клана Кенеди. Проклятие или печално съвпадение?

Внучката на Робърт Кенеди - Мейв Кенеди Маккийн, бе открита мъртва. Първи новината съобщиха "Скайнюз".

Припомняме, че 40-годишната потомка от известния клан бе обявена за издирване заедно с 8-годишния ѝ син, в четвъртък, миналата седмица.

Двамата излезли заедно на разходка с кану в залива Чесапийк, когато, за техен лош късмет, излязла буря.


Мейв Кенеди Маккийн

За съжаление опасенията на американците вчера се потвърдиха, след като полицейските власти оповестиха новината, че телата на майката и детето са открити, както и кануто, в което те са плавали. Причината за смъртта на жената и момченцето към момента все още не е установена, но се предполага, че виновник за трагедията са лошите метеорологични условия.

View post on Instagram
 


Мейв Кенеди Маккийн е внучка на Робърт Кенеди – заемал поста главен прокурор на САЩ до убийството си през 1968 г. и брат на президента Джон Кенеди (застрелян през 1963 г.). Работила е в администрацията на президента Барак Обама като съветник на глобалната програма на Държавния департамент за борба с вируса на СПИН. Била е и доброволка на Корпуса на мира в Мозамбик. Нейната гибел и тази на сина ѝ са поредните смъртни случаи в династията Кенеди, заради които от години езотериците твърдят, че над най-известния политически клан тегне зловещо проклятие. И сякаш имат основание за това - за последния половин век осем Кенеди умират от неестествена смърт.


Мейв Кенеди Маккийн със семейството си

Скептиците навярно ще възроптаят, че това са просто печални съвпадения. Но след поредната трагедия на майка и син не стават ли прекалено много нещастните случаи за една фамилия?

Един от синовете на Робърт, Дейвид, напуска света на 28-годишна възраст от свръх доза кокаин в хотел във Флорида през 1984 г.

Най-голямото дете на 35-ия президент на САЩ, убит през 1963 г. - Джон Кенеди-младши, загива на 39-годишна възраст през 1999 г. заедно със съпругата си и нейната сестра при катастрофа на управляван от него малък самолет в Масачузетс.


Джон Кенеди-младши, 1998 г., Източник: Wikipedia

През 1997 г. синът на министъра на правосъдието Робърт Кенеди - Майкъл, пада фатално при каране на ски в планински курорт и умира.

Брат му Дейвид си отива от този свят през 1984 г. от свръх ддоза наркотици. Баща им Робърт Кенеди, е застрелян през 1968 г., пет години след гръмкото убийство на своя брат Джон.

Втората съпруга на Робърт Кенеди младши Мери Кенеди умира от задушаване в резултат на обесване през 2012 г.

Друга внучка на Робърт Кенеди, Саоарс Кенеди Хил, издъхна едва на 22 години от свръх доза упойващи вещества през август миналата година.

View post on Instagram
 

Саоарс Кенеди Хил

Четете още: Джаки е убила Джон Кенеди?