Автор
Woman.bg

Поредна жертва обвини Роман Полански в изнасилване

Обвиненията в изнасилване към Роман Полански се увеличават. В момента швейцарската полиция разследва още един случай на сексуално насилие, упражнено от известния режисьор преди няколко десетилетия. Германската актриса Ренате Лангер, която днес е на 61 г., твърди, че е била изнасилена от режисьора, когато е била само на 15 г. в дома му в Гщаад. Деянието било извършено през февруари 1972 г. То не е единственото обвинение към 84-годишния Роман Полански, който днес е женен и е баща на две деца. Още три дами са подали жалби срещу режисьора и го обвиняват в изнасилване.

Детективът, който се занимава със случая на Ренате Лангер разкрива, че тя е била на разпит миналата седмица. В момента полицията разглежда казуса, но предстои властите да преценят дали случаят не е твърде отдавнашен, за да предприемат мерки и дали съдът ще може да оформи окончателна присъда.

През 1977 г. в САЩ Роман Полански се признава за виновен за сексуално посегателство над 13-годишната Саманта Геймер, но успява да избяга от страната, преди да бъде осъден.

Днес режисьорът живее със семейството си щастливо и спокойно в Париж.



В интервю пред New York Times актрисата Ренате Лангер споделя, че никога не е говорила за изнасилването, защото се е чувствала засрамена и унизена и защото не е искала родителите й да разберат какво се е случило с нея. Днес те вече не са сред живите и тя мисли, че това е най-подходящият момент да потърси справедливост и да разкаже на света, че е била излъгана и наранена от Роман Полански. Когато била 15-годишна, тя е поканена в дома на режисьора на кастинг за филм, но вместо да се изяви с възможностите си като актриса, Ренате е изнасилена. Преди това тя се запознава с Роман, докато работи като модел към агенция в Мюнхен.



Ренате Лангер

Все пак Ренате Лангер получава роля в един от филмите на Полански - "Какво?". По време на снимките в Рим той отново я изнасилва.

В момента срещу Роман Полански са известни още три обвинения в сексуално насилие. През август дама на име Робин М. разкри, че е била изнасилена от Полански през 1973 г,, когато е била само на 16 г.



Робин М.

През 2010 г. британската актриса Шарлот Луис повдигна обвинение за изнасилване срещу режисьора. Тя е била жертва на еротичните му фантазии, когато е била 16-годишна.

Днес адвокатите на Полански отказват да коментират последното обвинение към него. Те отричат всички предишни случаи, с изключение на този със Саманта Геймър.

Роман няколко пъти получава обвинения в насилие по време на предишни посещения в Швейцария и Холандия, но така и не получава присъда.

Четете още: И Ким Кардашиян нападна Доналд Тръмп