Автор
Пепа Попова - Пепита

Предстои шестият Парижки бал в София

Думата бал идва от изискания френски език и означава голяма вечерна танцова забава. Точно такава се очертава да бъде вечерта на 5 октомври 2019 в София, когато предстои шестото издание на станалия вече традиционен в България Парижки бал.
На по чаша френско шампанско в изисканата обстановка на The Residence Exclusive Club - един от най-специалните затворени клубове в София, председателят на “Юнион клуб” – харизматичният г-н Христо Куртев - космополит, убеден монархист, авантюрист и един от най-известните българи във Франция, в компанията на г-жа Мария Конакчиева – пресаташе на Френския културен институт и г-жа Ефемия Фард – режисьор и хореограф на бала, представиха пред журналисти програмата и социалните функции на събитието.

Основната задача на организаторите е да презентират дебютантите – цвета на българската младеж и да ги въведат в обществото. Всъщност, първата светска изява на най-добрите ученици от най-елитните софийски гимназии бе още по време на пресконференцията – елегантните момичета, ескортирани от младежи, облечени в автентичните униформи на млади български гвардейци от времето на Балканската война, показаха маниери, стил и завидна упоритост. Виртуозни цигулари, лауреати от национални олимпиади, шахматисти, математици, млади поети или спортисти от различни гимназии се събират вече няколко месеца, за да танцуват заедно и да научат основните стъпки на валса и тангото под вещото ръководство на г-жа Ефемия Фард. Очакваме с нетърпение да видим техния дебютен танц в началото на октомври. Програмата на бала ще бъде подкрепена и от оперната прима Розалина Касабова и баритона Феодор Капанов, младата поп певица Цвети Радойчева и арфистката Александрина Кушинчанова.

Баловете в днешния модерен свят са събития, на които обикновено се смесват хората от бизнеса, политиката и хайлайфа. Балът е идеалният повод дамите да облекат най-красвите си рокли и да се почувстват като принцеси, но това е и мястото, на което можем да покажем, че сме състрадателни и благородни, защото се набират средства за благотворителност. Парижкият бал тази година се организира в подкрепа на изкуството в България и балет Арабеск.
Очаква се тази година да бъдат връчени и две специални награди: “Награда за журналистика” и “Награда за особени постижения в изкуството”.