Автор
Woman.bg

Престъпник ли си, ако кажеш на децата, че няма Дядо Коледа?

Какъв човек трябва да си, за да разбиеш представите на едни невинни първокласници за Дядо Коледа, неговите елени и феята на зъбките? Дали си престъпник или просто човек, лишен от въображение, не можем да кажем, но със сигурност не си любимият им учител. Нещо повече, някъде по света можеш да останеш без работа за подобна постъпка. Например в град Монтвил, Ню Джърси, където една учителка бе уволнена, защото си позволила да съобщи на първокласниците си, че онзи мил белобрад старец не съществува и на този свят няма летящи елени, които водят шейната му в мразовитата коледна нощ.



Неясно поради каква причина жената стигнала твърде далеч, като споделила на малчуганите, че единствените хора, които оставят подаръци под елхата, докато те спят, са родителите им. Никой не се промъква през комина, нито пък феята на зъбките идва да вземе падналото им зъбче под възглавницата и да им остави паричка.

И за да е сигурно, че децата вече няма да се радват по същия начин на всички празници, учителката споменала и че великденският заек е мит.

Първокласниците били толкова огорчени от суровата истина, че всички до един се разстроили. Когато се прибрали вкъщи, те разказали на родителите си, които още на следващия ден настояли учителката да бъде наказана. Ръководството решило да вземе по-тежки мерки и я отстранило от поста ѝ.

А вие как бихте постъпили, ако това се случи на вашето дете?

Четете още: Как ще прекарат Коледа Кейт и Меган?