Днес престолонаследникът на британския трон – принц Чалрз, навършва 70 години.

По случай празника от пресцентъра на Кларънс Хаус разпространиха две фотографии, представящи сина на Елизабет Втора в светлина, в която не сме свикнали да го виждаме, а именно като любящ дядо.

Чарлз за малко остава образа на бъдещ монарх, будещ несъзнателно страхопочитание, за да ни се покаже като любящ родител и дядо. Серията от снимки е уникална по рода си, защото е първата с цялата фамилия и навярно последната в този състав, защото от догодина на семейните кадри ще присъства и детето на Хари и Меган.

Но да се върнем на фотографиите по повод рождения ден на Чарлз. Те са направени през септември месец, но бяха разпространени едва преди няколко часа.

Кадрите показват малкия принц Луи, който вече е на шест месеца, за първи път от кръщаването му насам. Той е в прегръдките на майка си, облечена в стилна миди рокля на точки, струваща близо 4 000 лева.

Но интернет потребителите не обърнаха внимание на този факт, впечатлени от невероятната прилика между малкия Луи и майка му, когато е била на неговата възраст.

Другите двама наследници на Кейт и Уилям са разположени до дядо си и баба си. Порасналият принц Джордж е поседнал в скута на Чарлз, а малката Шарлот кокетно седи до 71-годишната Камила.

View post on Instagram
 

Другата снаха на Чарлз – Меган, пък е облечена в тоалет от любимата си модна къща Givenchy.

Камила от своя страна избра за фотосесията рокля в бежово, дело на Fiona Clare, която бе съчетана с две брошки със скъпоценни камъни, подарени и от принц Чарлз.

Рожденият ден на принц Чарлз ще премине като всеки друг негов ден, що се отнася до работните му ангажименти, разкри самият той. Синът на Елизабет Втора няма да загърби задълженията си заради празника и ще посвети часовете до следобед за срещи в двореца.

В следобедните часове на деня обаче ще се състои "скромна" почерпка на по чай със седемдесет близки приятели. Кралица Елизабет Втора пък е планирала още по-пищно отпразнуване на рождения ден на сина си, а именно парти с близо 600 гости.