Принц Джордж и принцеса Шарлот ще вървят зад ковчега на прабаба си, Лондон е блокиран от полиция

19 септември 2022 | 09:21
4662
2
Инстаграм, Getty images
2

Принц Джордж и принцеса Шарлот ще присъстват на погребението на кралицата и ще се включат в шествието до Уестминстърското абатство зад ковчега с тленните останки заедно със своите родителите Уилям и Кейт, съобщава Daily Mail.

Днес Лондон е буквално блокиран заради погребението на кралицата. Шествието зад ковчега ще бъде водено от Чарлз Трети.

Предполага се, че принц Джордж и принцеса Шарлот ще пътуват заедно с майка си Кейт и кралицата-консорт Камила в кола до Уестминстърското абатство, вместо да вървят пеш по цялата дължина на шествието. Те ще се присъединят към своите родители за процесията до мястото на финалното поклонение.

Милиони поданици на короната в Обединеното кралство и милиарди зрители по света ще гледат погребението на Елизабет Втора.

Погребението налага Лондон да организира най-голямата операция в сферата на сигурността, провеждана някога в британската столица, предаде Асошиейтед прес.

Кметът Садик Хан потвърди, че траурната церемония е безпрецедентно предизвикателство за сигурността, тъй като стотици хиляди жители и гости на града ще изпълнят централните му части.

Списъкът с официални лица включва 500 души, сред които императори, крале, кралици, президенти, премиери и други лидери от целия свят.

„От десетилетия не е имало подобно струпване на толкова много световни лидери на едно място“, заяви Хан.
 

Стюарт Кънди, висш представител на лондонската полиция, каза, че изключително сложната полицейска операция е най-голямата по рода си в историята на Лондон и ще е по-трудна и от тази за Олимпиадата през 2012 г.

Британската столица ще бъде охранявана от над 10 000 полицаи. Стотици доброволци от въоръжените сили ще изпълняват организационни функции по маршрута на погребалното шествие.

Уличната канализация и кошчетата за отпадъци се проверяват и запечатват. По покривите се разполагат полицейски наблюдатели, по улиците се движат служители на реда с полицейски кучета, река Темза е охранявана от военнослужещи от флота, има и конна полиция.


Още по темата

Коментари

2
  20 септември 2022 | 00:44 отговор
 

 
1 лора крумова
  19 септември 2022 | 10:06 отговор
 

Свиня майка, таз кат я шибат мирише на бекон :Д

 
 
19 септември 2022 | 10:06

ДАВАМЕ ДУМАТА гост Надежда Дойчева "Катастрофи в София" / TVMEDIA

 
19 септември 2022 | 10:07

ОСВЕН ЧЕ Е МНОГО ГРОЗНА МАНГАЛКА ЧЕ НАДЕЖДА ДОЙЧЕВА СЛЕД ПОРЕДНО И.З.С.Р.А.Н.О Ч.А.В.Е СЕ Е ПРЕВЪРНАЛА И В МНОГО МАЗНА И ГНУСНА МАНГАЛКА АМА ДА ЖИВЕЕ ГРИМЬОР КАЛУГИН ПА НАДКА ПРЕСТЪПНИКО ВИКА ДРЪЖТЕ ПРЕСТЪПНИКО И НАРКОМАНО СЕМЕРДЖИЕВ.

 
19 септември 2022 | 10:07

В.Н.И.М.А.Н.И.Е: Тези мошеници мамят и тормозят хора ...2021/10/17 › внимание-тези-моше... 17.10.2021 г. — П.о.л.и.н.а С.т.а.н.ч.е.в.а Х.а.м.и.д и Н.а.д.е.ж.д.а Д.о.й.ч.е.в.а. 0. Споделете. - ----. За п.р.е.с.т.ъ.п.н.а г.р.у.па., която върлува в София, сигнализират читатели ... ........................................................................................................................ надежда дойчева - НЕ СЪМ МНОГО ГРОЗЕН МАНГАСАР, ЧЕ ПОГЛЕДНИ МЕ ЧРЕЗ ГУГЪЛ ТЪРСАЧО МИ.

Добави Коментар

Най-четени