Гигантски фосил на зъб от праисторическа акула е най-новият и атрактивен подарък, който принц Джордж имаше честта да получи. Забележителната находка е подарена на бъдещия престолонаследник на Великобритания от световноизвестния британски естествоизпитател Дейвид. Това се е случило по време посещението на видния учен в двореца Кенсингтън по повод прожекция на негов документален филм.

Снимки от интересния момент бяха споделени на сайта на резиденцията на принц Уилям и Кейт Мидълтън. На тях се вижда как 7-годишният син на херцозите оглежда с любопитство зъба от мегалодон – вид, живял преди повече от три милиона години, който бил три пъти по-голям от съвременните големи бели акули.


94-годишният Атънбъро се сдобил със зъба по време на семейна ваканция в Малта в края на 60-те години на миналия век и за него това е изключително ценна вещ. Страстта на естествоизпитателя към събирането на фосили се заражда още в детските му години, а повод за неговото посещение в двореца Кенсингтън е предпремиерна частна прожекция на новия му документален филм "Дейвид Атънбъро: живот на нашата планета". В него той споделя подробности от живота си на естествоизпитател и разказва за промените, които се случват в природата през годините.


Атънбъро е известен с многобройните си документални филми, посветени на дивата природа, първият от които е направен още през 50-те години на миналия век. Неотдавна той би тревога за глобалната опасност от пластмасовите отпадъци с поредицата си от 2017 г. "Синя планета II".

Новата му лента бе представена в двореца Кенсингтън, където Атънбъро я гледа в компанията на принц Уилям, съпругата му Кейт и трите им деца – принц Джордж (7 г.), принцеса Шарлот (5 г.) и принц Луи (2 г.).

"Принц Уилям и Атънбъро се подкрепят взаимно в мисиите си за справяне с някои от най-значимите предизвикателства, пред които е изправена планетата ни. Те работят заедно по @EarthshotPrize, подробности за проекта очаквайте в следващите седмици", се посочва в прессъбщението на двореца Кенсингтън.

Четете още: Еха, колко са пораснали принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи