Принц Хари е съкрушен - вижте какво писмо написа до Чарлз

Принц Хари написал “дълбоко лично” писмо до баща си принц Чарлз, в което му обещал, че ще уважава институцията на кралството, преди да се завърне на родна земя от Америка.

Херцогът на Съсекс бил принуден да общува с баща си в писмена форма след експлозивното интервю, което той и съпругата му Меган Маркъл дадоха пред Опра Уинфри. Именно в разговора с американската водеща, Хари обвини принц Чарлз, че е престанал да му вдига телефона.

Въпреки това принцът на Уелс все още бил изключително наранен от думите на сина си и снаха си, които достигнаха целия свят, докато принц Филип бе в болница.

В своето писмо Хари споделил още веднъж причините, които са го накарали да напусне кралското семейство, за да емигрира в Калифорния.

“Той написа дълбоко лично писмо до баща си с желание да изяснят позициите си, но напрежението все още е високо и нещата не се стекоха точно, както той се надяваше” - разкрива източник, близък до кралското семейство.

“Между всички имаше неписано споразумение да стопират личните си конфликти за момент и да се концентрират върху това да подкрепят кралицата по време на погребението на принц Филип.

Всички членове на кралското семейство смятат, че сега не е нито времето, нито мястото, за да обсъждат разногласията си” - допълва източникът.

По време на интервюто си пред Опра Уинфри принц Хари сподели, че се чувства предаден от баща си, който престанал да му вдига телефона и спрял да го издържа финансово, след решението му да емигрира извън Великобритания.

По-рано днес стана ясно, че принц Чарлз е разговарял с двамата си сина по време на разходка в парка на замъка Уиндзор.

Не е ясно какво точно са обсъждали тримата, но източник от кралския двор споделя, че те вероятно са се спрели на темата как да прегледат всички съболезнования, които са получили от целия свят.

След разговора принц Чарлз заминал сам за Брекън Бийкънс, където ще остане, за да скърби за принц Филип.

Все още не е ясно и кога точно принц Хари ще се завърне в Америка при бременната Меган Маркъл, двамата са разделени от 11-ти април, когато Хари се завърна в родината си.