От десетилетия насам британското кралско семейство винаги е запазвало мълчание по отношение на политиката и е демонстрирало неутрална нагласа. Но ето че Меган Маркъл спомогна и тази традиция да бъде нарушена. Не напълно, но в голяма степен.

След като тя успя да накара принц Хари да загърби роднините си и да заживее с нея и сина им Арчи в САЩ, актрисата го подтикна и да вземе отношение по горещата тема с президентските избори. И макар той да няма право да гласува, тъй като не е американски гражданин, отново задоволи желанието на съпругата си и застана до нея. Двамата записаха видео, в което окуражават народът да гласува и не скриха, че са на страната на Джо Байдън.

Оказа се обаче, че принц Хари не просто симпатизира на демократа, а всъщност е в близки приятелски отношения със семейството му и по-специално с бъдещата първа дама Джил Байдън. Дружбата им датира още от 2013 г., когато Хари е на посещение в САЩ. Двамата се запознават на събитие във Вашингтон в памет на ранените американски и английски войници. По това време президентът на САЩ е Барак Обама, а вицепрезидент е Джо Байдън.

Тогава Хари посещава и "Войнските игри" в Колорадо, които го вдъхновяват да създаде своите "Игри на непобедимите", които се превърнаха в негова запазена марка. Дори Джил и Джо Байдън специално пристига от САЩ през 2014 г., за да посети първото издание. От тогава семейство Байдън и семейство Обама не спират да подкрепят инициативата.

През годините Хари продължава да поддържа топли отношения с Джо и Джил, като Джо дори се шегува, че съпругата му и принцът прекарват прекалено много време заедно. Семейство Байдън дори присъства и на спортното събитие, на което Хари за първи път се появи официално с Меган през 2017 г.

Очевидно Меган ще се чувства все по-добре в родината си, след като омразният ѝ Доналд Тръмп отстъпи президентския стол на добрия стар приятел на мъжа ѝ Джо Байдън.

Четете още: Мария Бакалова с голям успех в Холивуд. Нарежда се до звезди като Том Круз и Дженифър Лорънс