Принц Уилям направи нещо невероятно за войник от Афганистан

През последния един месец принц Уилям се отдаде на лятна почивка със съпругата си Кейт Мидълтън и трите им деца. Но дори и по време на отдих, той не е останал безучастен към събитията по света и по-специално към ужаса, който все още цари в Афганистан.

Оказа се, че кралският наследник е направил невероятен жест в началото на август. Тогава той подал ръка на войник в беда, когото познава още от времето, в което е бил във великобританската военна академия - Сандхърст. Принцът лично е задействал операция по емигриране на афганистанския войник и семейството му от родната им страна. Той се погрижил те да пристигнат във Великобритания, където да бъдат в безопасност.

Принц Уилям прекара повече от 7 години във военната академия. Той завърши през 2006 г. с тържествена церемония, на която присъстваха кралица Елизабет Втора, баща му Чарлз и други членове на фамилията. Разбира се, Кейт също бе неотлъчно до него, както и родителите ѝ Карол и Майкъл Мидълтън. Кралският наследник винаги е говорел с любов за годините си на служба и с постъпката си доказа, че независимо колко време е изминало от завършването му, той е готов да подаде ръка на приятелите си военни.

Четете още: Делфин плува по наводнените улици в Луизиана (видео)