Принцесата на Тайланд затвори цял остров заради Ковид-19, за да се наслаждава спокойно на почивката си

В момента времето в Тайланд е идеално за ваканция и принцеса Сириванавари, дъщеря на непредсказуемия крал Маха Ваджиралонгкорн, е решила да се възползва от това, пише Yahoo.

View post on Instagram
 


Като страстен любител на гмуркането тя е стегнала багажа си за един от най-красивите острови на Тайланд - Кох Самуи. Той, наред с о. Пукет, град Патая и други туристически дестинации, е сред местата в страната, където от април карантината бе намалена двойно - от 14 на седем дни, за напълно ваксинираните посетители. Що се отнася до краля на Тайланд, според мълвата в страната той управлява нацията си от немски ски курорт в компанията на своята неотменна свита от 20 наложници.

Предполагаемото пътуване на кралската дъщеря до островния рай идва в момент, когато страната е обхваната от обществено антимонархическо недоволство, нараснало след мерките срещу третата вълна на коронавируса, задълбочили кризата в туристическия и икономическия сектор.


За да се спаси държавата от все по-влошаващата се ситуация, по-рано тайландските власти се договориха да позволят на чужденците, които са ваксинирани срещу коронавируса, да пътуват до най-големия им туристически остров Пукет, без да се подлагат на карантина. Междувременно излезе информация, че са поръчани още пет милиона дози от препарата на "АстраЗенека", като се очаква ваксинационната кампания в Тайланд да започне с пълна сила през юни с цел до края на годината половината от населението да бъде ваксинирано.

Припомняме, че до миналия месец Тайланд нямаше строги правила, ограничаващи влизането в страната, включително задължителна карантина. Желанието на властите е от юли остров Пукет да започне да приема директно ваксинирани туристи, за които вече няма да се иска карантина. Идеята е дотогава да бъдат ваксинирани 70 на сто от жителите му.

View post on Instagram
 


Но да се върнем към принцесата. Докато Тайланд затяга все повече мерките, ограничавайки пътуванията и посещенията до любими дестинации, оказва се, че за някои представители на управляващия елит те изобщо не важат. Или поне така твърди бившият кореспондент на "Ройтерс" и шеф на бюрото в Банкок - Андрю Макгрегър Маршал, който е свободен да цитира своите тайландски източници без страх от драконовските закони на цензурата в страната. А причината за това е, че самият той вече не живее в Азия.

Пред изданието той разпространи снимки от веселата почивка на принцеса Сириванавари на остров Кох Самуи с твърдението, че оранжевите знамена с кралския герб на Сириванавари са издигнати около острова, както и че има сериозно присъствие на сигурността, съставено от пет военноморски кораба, закотвени между Кох Пханган и Кох Тао, считано за най-доброто място за гмуркане в Тайландския залив. Така то неочаквано се оказва затворено за всички останали лодки, туристи, включително и за местните водолази.

View post on Instagram
 


Поведението на кралската фамилия е уморително познато на наблюдателите на корумпираното тайландско семейство, допълва Макгрегър, като припомня още, че миналата година пътуване на фамилията до остров Пукет за посрещането на Новата 2020 година предизвика хаос сред риболовните лодки, фериботи и туристически круизи, на които тогава също бе забранен достъпът до острова без предупреждение.

Тайландското кралско семейство обикновено не отговаря на запитванията на медиите, но до посолството на Тайланд в Лондон е изпратена молба за коментар, уточняват още от сайта.

Всъщност историите на тайландската принцеса бледнеят пред тези на баща ѝ, който в началото на тази години назначи любовница за втора кралица, след като през 2019 г. същата тя бе хвърлена в затвора от него заради нейни разголени селфита, плъзнали в социалните мрежи от телефона ѝ.

View post on Instagram
 

Четете още: Неочакван обрат! Ето какво направи кралят на Тайланд за наказаната си втора съпруга