Какво се случва с принцесите след края на приказката? Това се пита фотографката Дина Голдщайн в проекта си „Падналите принцеси“ (“Fallen Princesses”), който отразява живота на едни от най-знаменитите образи на Дисни след любимия послепис – и те заживели щастливо...

Голдщайн се занимава с фотография от 20 години, а нейни творби са излизали на страниците на списания като Elle и Marie Claire, както и в множество други канадски и европейски издания.

„По времето когато дъщеря ми беше много малка и се увличаше по принцесите на Дисни, майка ми беше диагностицирана с рак на гърдата. Започнах да си мисля: ами ако тези принцеси трябваше да се справят с диагнози като рак или пък да живеят финансово ощетени, или въобще да се борят с проблемите, които имаме ние днес?“

Пепеляшка

Пепеляшка се намира във Ванкувър - една от най-зле развитите в демографско отношение местности в Канада. В историята на фотографката Дина Пепеляшка има проблем със зачеването и вече е преминала през няколко неуспешни ин-витро процедури. Лекарите я подготвят за най-лошото – възможно е никога да не успее да забременее. Чашка и разбито сърце...

Рапунцел

От рак може да заболее всеки, включително и принцесите. И тогава Рапунцел щеше да се раздели с дългата си коса.

Червената шапчица

Малкото и всеотдайно момиченце с червена шапка е от онези мили същества, които дават мило и драго за другите – грижат се за семейството си, насреща са за приятелите, та дори и за недоброжелателите. Но не остават сили и време, за да обърнат внимание на самите себе си. Такъв тип хора често стигат до момент, в който започват да изпитват тиха и мъчителна апатия към всеки и всичко, не обръщат внимание на начина по който живеят, по който се хранят, по който изглеждат.

Ариел

Ариел е толкова уникална и красива, че щеше да бъде уловена в плен и поставена зад дебелото стъкло на аквариум в градския зоопарк. Нима ние хората не изпитваме истинско удоволствие от това да използваме красиви създания за собствено развлечение?

Принцесата и граховото зърно

Нека споменем и проблемът с боклука, който ежедневно създаваме, но не рециклираме. Хората изхвърлят всичко ненужно и старо от къщите си, включително и матраците си. Същото правят и с... хората. Принцесата е изхвърлена заедно с матраците си – тя е ненужна, деликатна, прекалено нежна и изтънчена за този свят.

Бел

След 35-та година на Бел от “Красавицата и звяра” щеше да й е много трудно да запази своята красота. Затова почти всяка година щеше да се подлага на пластични операции.

Покахонтас

Покахонтас страда от агорафобия (вид тревожно разстройство - фобия, страх, изпитван при преминаване през големи открити пространства). Затворила се е в малкия си апартамент в очакване на депресията да премине. Единствената компания, на която се радва, са котките и кучето ѝ.

Жасмин

Багдад, където се развива действието на “Аладин”, в продължение на много години е арена на една безкрайна война. Така че всичко друго би било изненада, ако Жасмин не се озове с пистолет в ръка насред пустинята, за да се бори срещу американските “освободители”.

Спящата красавица

Тя все още спи и никога няма да се събуди. Всички около нея остаряват и полека си отиват от този свят. Принцът ще продължава да я чака, докато не я остави съвсем сама – красива и непробудна.

Снежанка

Щастливите влюбени ще изгубят замъка си, властта си. Ще се наложи да живеят в краен квартал без помощница. Снежанка ще трябва да се справя съвсем самичка с децата и домашната работа, докато Принцът ще се бори едновременно с финансовата криза и депресията, в която е изпаднал. Домашен ад.