Автор
Весела Георгиева

Приятел на Денди с разтърсващо признание за живота на писателя

Жестокият побой, който доведе и до смъртта на Любомир Милчев - Денди накара мнозина да си мислят, че ситуацията около писателя и светски хроникьор е била доста сложна. За това потвърждават и неговите най-близки приятели, които, както стана ясно, се броят на пръстите на едната ръка.

"Денди нямаше какво да яде...", сподели един от най-близките му и дългогодишни приятели - астрологът Красимир Куртев.

А следващите му думи са достатъчно красноречиви по отношение на въпросите, които продължават да търсят отговор в публичното пространство.

"Обади ми се по телефона. Аз бях в Пловдив, той - в София. Беше събрал стотинки, за да купи едно кюфте и да го даде на кученцето си Хининус, а някой го беше почерпил три солети и... това му беше храната за целия ден. Неговият живот е направо потресаващ... не ми се говори, толкова ми е болно. България загуби един уникален ерудит, който си отиде абсолютно неразбран!", казва Куртев, цитиран от Lupa.

И допълва: "Не е случаен никак и последния пост на Денди в социалните мрежи. Ще ви го цитирам: "Посредствени люде сте вие, българите – затънали във всякаква срамна дребнавост и на всякой ден в злобата му...". Той вече не издържаше. Просто не издържаше. Ако някой вникне в тези негови думи, ще разбере много неща. Всеки ден се е изливала злобата. И той е знаел какво ще се случва... Виждате какво става сега и с разследването за него, което на мен ми е много странно, защото се замете под килима".