Автор
Woman.bg

Продават рядък розов диамант за 38 милиона долара

Извънредно рядък виолетово-розов диамант ще бъде изложен на търг на 11 ноември и може да намери купувач за 38 милиона долара, предаде Ройтерс. Овалният скъпоценен камък е бил открит в Русия и е кръстен на името на руския балет "Духът на розата".

Със своите 14, 83 карата той е най-големият по рода си, предлаган някога на търг. Скъпоценният камък ще бъде изложен в Хонконг, Сингапур и Тайпе, преди да бъде предложен на търг в Женева.

Търсенето на розови диаманти се увеличи напоследък от страна на супербогатите клиенти, заявиха от аукционната къща Сотбис, която организира търга.

Те са изключително редки в природата. А само един процент от тях са по-големи от 10 карата, изтъкват специалистите. Естествено оцветените диаманти дължат цветовете си на особената си структура, която пречупва светлината.

Ако говорим за истински разкош обаче, бижутата с розови диамнти са всичко, за което една жена може да мечтае. Все пак е редно да отбележим, че у нас също се продават розови диамати и бижута с розови диаманти. В България те се предлагат ексклузивно само от SSG. Разбира се, цените им варират, но наша проверка установи, че не са чак толкова високи и са страхотна идея за годежен пръстен или бижу за специален повод.




(в материала има продуктово позициониране)