Автор
Антония Дамянова

Прокобата на 'Аватар': зрители умират, след като са гледали новата лента

Мрачна прокоба тегне над американския епичен научнофантастичен филм "Аватар".

Премиерните прожекции на хитовия блокбастър бяха придружени от пореден трагичен инцидент. Към момента двама зрители са намерили смъртта си на седалките в киносалоните, докато са се наслаждавали на омагьосващото зрелище пред себе си.

След като преди време мъж умря по време на прожекция на първия филм от поредицата, преди броени часове от сърдечен удар издъхна друг почитател на продължението "Аватар: Природата на водата+. Според първите изявления най-вероятно става дума за неспокойствие, провокирало смъртта, заяви "Метро".

Продължението на тоталния хит на Джеймс Камерън, публично озаглавено "Аватар: Природата на водата", беше пуснато по кината в цял свят в петък. Освен грандиозния успех, който донесе на филма първите му прожекции, съставът му също бе изпълнен от плеяда успешни и обичани холивудски звезди, сред които Кейт Уинслет, Зоуи Салдана, Сам Уортингтън и Сигорни Уивър.



Мъжът, който е разпознат като Лакшмиредди Срину, е отишъл да гледа лентата в киносалон в региона Какинада в южния щат Андхра Прадеш. Удоволствието си там той бил споделил с по-малкия си брат. Според официална информация от местните медии Срину е получил удар и е издъхнал по средата на тричасовия филм. Съобщава се, че е бил откаран в държавната болница в Педапурам, където е установена настъпила смърт.

"Имал е последвало инфектиране на кръвоносните съдове вследствие на прекаран Коронавирус", съобщава пред The Hindustan Times д-р Санджив Гера, шеф на болница Fortis в Нойда.



На въпроса какво може да е предизвикало инфаркта на Срину, експертът отговаря: "Стрес и повишение на кръвното налягане, както се е случило в този случай. Артериите на сърцето може да са се раздрали, а това може да доведе до ненадейно прекъсване на сърдечната активност”.

"Смъртта може да се дължи на скъсване на плака в коронарните съдове или на задействане на аритмия заради възбуденост", добавя д-р Прадип Кумар от болница Aster CMI пред изданието. "Подобни смъртни случаи се случват по време на вълнуващи мачове или прочувствени обстановки", уточнява още специалистът.

Също от сърдечен удар почина и първият зрител на "Аватар", издъхнал по време на прожекция на филма през 2010 г. Той е 42-годишен мъж от Тайван. Тогава беше обявено, че злощастният посетител на киното е имал анамнеза за високо кръвно налягане и че гибелта му евентуално е била породена от “прекомерна възбуденост от гледането на кинолентата”.

Към момента филмът "Аватар 2" е събрал над 135 млн. долара в американския боксофис. По-рано ежисьорът Дейвид Камерън призна, че работата по изпълненото с множество специални ефекти продължение е била “много скъпа ”, и заяви, че за да отбележи печалба, ще трябва да достигне до 2 милиарда долара печалба, което до момента са правили единствено пет кинопродукции, в това число и първият "Аватар".

Четете още: Любовната история на Лионел Меси и Антонела Рокуцо - една детска любов, оцеляла през времето и разстоянието