Рейвън Слейд е привлекателна млада жена с трагична съдба. Зад разклатената й психика се крие минало, изпълнено с драматизъм, горчивини и обрати.

По необяснима съдбовна ирония именно зад нестабилната й психика е заключена тайна, от която зависи животът на стотици хиляди невинни хора.

Рейвън е неволен заложник на битката между големи политически и военни играчи – международни терористи, чиято цел е грандиозен атентат срещу демократична Америка.

Това е книга за изборите, които правим, след като съдбата ни е определила за жертви – какъв е шансът да бъдем достойни човешки същества, когато сме изгубили почти всичко: миналото си, бъдещето си, включително и личността си.

За автора



Даниел Кийс е роден в Ню Йорк. На седемнадесетгодишна възраст постъпва в американския търговски флот и служи на кораб. По-късно завършва психология в Бруклинския колеж. Работи на различни места – отначало като помощник-редактор, после се заема с модна фотография, а по-късно и като преподавател по английски език. През 1966 г. става професор по английски език и творческо писане в университета „Охайо“.

Дебютният роман на Кийс „Цветя за Алджърнън“ (издаден на български език от ИК „Кибеа“) печели награди и претърпява множество издания на различни езици. Романът е филмиран, по-късно адаптиран за театрална сцена и за телевизионна продукция.

Кийс е автор на още няколко романа – „Докосването“, „Петата Сали“ и „До смърт“. Последният му роман е „Пророчества от лудницата“. Автор е и на няколко документални книги. Негови произведения влизат в официалните селекции на „Препоръчани книги“ и на клуб „Книга на месеца“. Печели немската награда „Курд Ласвиц“ за най-добър чуждоезичен автор и е номиниран за награда „Едгар“ от Асоциацията на криминалните писатели на Америка.



Заглавие: Пророчества от лудницата
Автор: Даниел Кийс
Превод: Пейчо Кънев
Страници: 504
Цена: 22,00 лв