Автор
Woman.bg

Пръстите ѝ са широки: Мелания с хотелска сметка от 300 000 за еднодневно пътуване

Главно действащо лице в днешния ни материал е първата дама на САЩ Мелания Тръмп, която за пореден път демонстрира разточителство, навличайки си гнева на американците.

След като миналата година бе разкритикувана заради решението си да се появи с палто на Dolce&Gabbana за 90 000 лева, сега се оказа, че пръстите на Мелания могат да бъдат още по-широки.

Защо ли? Защото тези дни стана ясно, че хотелските разходи на половинката на Доналд Тръмп само за един ден са били цели 300 000 лева. Огромна сума, която ще бъде платена от данъкоплатците, тъй като престоят на Мелания в хотела е свързан с официална нейна 12-часова визита в Канада.

Пътуването на госпожа Тръмп се е състояло на 23 септември 2017-а година и по време на него тя се е срещнала с канадския министър-председател Джъстин Трюдо и с британския принц Хари. За нуждите на първата дама по време на пътуването са били наети стаи в два хотела, а именно в Ritz Carlton и Sheraton Centre Toronto.



Интересно е, че престоят на Мелания в Канада е толкова кратък, че на нея дори не ѝ се налага да нощува в хотелските стаи, наети за нея. Тогава как се стига до тази баснословна сума от 300 000 лева, питат се данъкоплатци.

"Сметката от хотелите е нормална и включва услугите, ползвани от целия екип, придружавал първата дама", заяви нейната говорителка Стефани Гришам.

"Това, което мога да ви кажа, е, че когато президентът или първата дама пътуват с тях има хора, които отговарят за сигурността, за комуникацията, за логистиката. Има и медицински екип. Госпожа Тръмп пътува с много по-малък екип от предшественичките си, но закона изисква изброените по-горе екипи да придружават президента и първата дама", разкри Стефани.

Оказа се, обаче, че част от информацията разпространена от Гришам не отговаря на истината. Според официални документи сумата от 300 000 лева включва само разходите на самата Мелания Тръмп.

Разходите на екипът ѝ възлизат на 31 000 долара, като те се получават чрез прибавянето на различни разходи, свързани с логистиката.

А как Мелания е успяла да натрупа сметка от 300 000 лева, като дори не е спала в стаите, наети за нея, засега остава мистерия!