Актьорът Деян Донков, плеймейтката Николета Лозанова и фолкидолът Азис ще делят постеля с редови граждани в праймтайма на TV7.

Те ще се изправят срещу най-големите си страхове в търсене на „Къртицата” - човека, който се старае по всевъзможен начин да саботира мисиите им в Базата, съобщава в. "Монитор".

„По ирония на съдбата декорът на шоуто ни дели една стена с този на „Биг Брадър”, но е четири пъти по-голям от него”, сподели на пресконференция вчера изпълнителният директор на медията Николай Бареков. Ники Николов, когото зрителите познават като гласа на Големия брат и създател на психологическите капани във формата, сега прехвърля цялото си ноу-хау върху „Къртицата”. „За пръв път събираме простосмъртни хора с първа класа звезди, и то истински, а не набедени за такива. В този проект няма да видите как лежат по диваните си, хъркат, пият или просто да се карат за кисело мляко. Те ще участват в екстремни мисии, от които зависи оцеляването им”, каза той. „Известните обаче няма да ползват никакви преференции в състезанието, те ще живеят на равни начала с останалите”, добави продуцентът от „Междинна станция” Иван Христов.

На 25 март с Андрей Арнаудов ще прехвърлят „Сблъсък” на друг тандем водещи, за да поемат приключенското риалити по патент на Stone Stanley Enterteinment. Консултант на първия сезон у нас ще бъде Йост Розет, един от създателите на експеримента. „Къртицата” ще надмине и най-смелите очаквания на зрителите, защото събира в себе си каймака на най-успешните риалити формати по света”, категоричен е холандецът. Освен Ники Николов никой друг няма да е наясно кой е предателят в шоуто. Интерактивността му ще превърне зрителите в детективи и всяка седмица позналият скритата лимонка сред състезателите ще печели по 5000 лв. Мисиите ще варират от такива за силова издръжливост и логическо мислене до битка с фобии като дегустация на тип гнусна храна. „Единствената молба на Азис, докато водехме преговори с него, бе да не го караме да скача с парашут заради страха му от високото”, разкри Бареков.



Николета изрази пълна готовност да дефилира в облаците, но изтръпна от опцията да вечеря с хлебарки. „За пръв път влизам в риалити. Доста го обмислях, но в крайна сметка се реших, защото форматът е коренно различен от всичко правено до момента у нас и е истинско предизвикателство.” Продължителността на шоуто е три месеца, но съпругата на нападателя Валери Божинов не страда от факта, че няма да гушка ежедневно дъщеря си.

„Никол е плътно до баща си, който обожава да се грижи за нея, и съм напълно спокойна.” Регламентът на „Къртицата” не налага тотална изолация от външния свят, част от мисиите им ще се случват извън декора и това ще позволи на участниците да се срещат за кратко с близките си. Най-коментираната жена в републиката и Азис ще вземат участие и в кастингите, които стартират на 15 и 16 февруари в Бургас, и ще преминат през Варна (17-18), Пловдив (22-23) и в София (24-25).

Какъв тоалет подбра Николета за събитието можете да разберете тук