Автор
Woman.bg

Раздадоха годишните награди "Мисис Дама на годината“

Да имаш женски пол е въпрос на хромозоми, да бъдеш жена е въпрос на възраст, но да бъдеш дама е въпрос на избор. Вчера вечерта за дванадесети пореден път в бална зала „Монтесито“ бяха почетени именно жените, които в живота си са избрали да бъдат дами. Да бъдат искрени и благодарни, да бъдат едновременно нежни и силни, честни и осъзнати, благородни и миролюбиви, да използват думите си разумно, да търсят истината, да имат сърце за справедливост, да се представят винаги с класа и достойнство, да бъдат най-добрата версия на себе си.
Идеята на наградите „Мисис Дама на годината“, организирани от агенция „Феймъс“ и “Mrs. Universe Ltd.” в лицето на Меги Савова, е да бъдат намерени онези жени, известни или не толкова, които сами са изградили свое име в обществото и се гордеят с него. Това са дами, които познаваме, заради това, което сами са направили, а не известни като „половинката на някой“. Те са майки, те са приятелки, те са делови партньори, те произвеждат благата ни, те създават работни места. Те дават кураж на другите и най-вече – те символизират всичко онова, което е дамата на днешния ден. Затова идеята е те да получат своето заслужено признание за това, че сами са изградили свое име в обществото .

Над 100 дами бяха кандидатките за разпределение в 32 категории, но от тях журито реши да награди само 9. Ето и очарователните призьорки:

Категория “Иновации – защита на интелектуалната собственост”: Ана Атанасова Ташева
Завършила e СУ “Св. Климент Охридски”, профил “Биология и Химия”. Последните десет години е член на борда на директорите на дружество листвано на Българска Фондова Борса. Любовта й към природата, качествената храна и здравословния начин на живот я правят инвеститор в маслинова гора в Халкидики, Гърция, където произвежда първокачествен зехтин и маслини. Като производител тя е част от международната организация Mories. Наградата връчи Биляна Тодорова.


Категория “Кауза”: Мария Янева

Мария е юрист по професия. Председател е и на фондация „Искам бебе“, известна с каузата си „За повече деца на България“. Фондацията е организация с нестопанска цел, регистрирана в обществена полза, която има основна задача да дискутира и поставя на общественото внимание проблемите за репродуктивното здраве на семействата в България.
„ИСКАМ БЕБЕ” организира регулярни информационни кампании в цялата страна, като привлича на своя страна местната власт, местния отговорен бизнес, медии, общественици. Към днешна дата фондацията е подпомогнала организирането на над 45 Общински програми за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми.
Наградата връчи г-жа Славка Занева.

Категория “Електронна търговска марка”: Марина Цветанова на 27 години от София, майка на дъщеря на 7 год., модел, носителка на титлата “Мисис България 2019” и отскоро дизайнер. Сайтът й за италиански дрехи www.rinaldi.bg е един от най-динамично развиващите си към момента. Наградата връчи г-жа Анелия Петкова.


Категория “Право и закон”: Весела Крачунова

Г-жа Крачунова е завършила специалност “Право” през 2000 година, като е продължила да специализира “Право на ЕС”, “Международно право” и “Морско право”. Официален юридически консултант в България и на международни адвокатски фирми, като работи с колеги от Англия, Италия, Сърбия, Македония, Албания и Гърция. Наградата връчи Богдана Желявска.

Категория “Здраве и красота”: Лора Валери
Лора е представител на японската компания Enagic, създатели на Кangen вода – преструктурирана, алкална, антиоксидантна, която забавя процеса на стареене и е в основата на доброто здраве. Наградата връчи г-жа Ваня Гергова.



Категория “Най-бързо развиваща се компания”: Камелия Терзийска Г-жа Терзийска е доктор по „Икономика и управление“, регистриран одитор и дипломиран експерт-счетоводител, лектор по Международните счетоводни стандарти, с дългогодишен опит в сферата на счетоводството, развитието на устойчиви бизнес модели и одиторската дейност .
Брейн Сторм Консулт (www.brainstorm.bg) е една от водещите български компании в областта на счетоводните услуги, бизнес консултациите и разработването на софтуерни решения, която е единствен представител на Tag Alliances за България. Наградата връчи г-жа Евелина Макрис.

Категория “Медии и журналистика”: Елизабет Методиева
Очарователната ни колежка Елизабет Методиева работи в сферата на журналистиката от едва 14-годишна, като първите й стъпки са в кабелна телевизия “Кракра” гр. Перник. Едва на 19 години става една от емблематичните водещи на хитовото тогава радио “Романтика”, където работи 3 години. След това пътят й продължава във вестник “Монитор”, а година по-късно започва работа във вестник “Телеграф”, където е и до днес. През 2017-та става репортер в предаването “Папараци”, продуцирано от “Междинна станция”, където ще радва зрителите и през този телевизионен сезон.
Над 5000 интервюта с най-известните имена в родния шоубизнес и десетки статии стоят в биографията на красивата журналистка, която през 2016-та грабна титлата “Лейди България”. През същата година Елизабет става “Miss Top of the world” в Индия.
Наградата бе връчена от друго добре познато име в журналистическата гилдия – г-жа Маги Гигова.


Категория “Международен партньор”: Уляна Оксенюк – председател на Украинската организация “Мисис дама на годината” и депутат. Наградата връчи г-жа Даринка Кръстева.

Категория “Благотворителност”: Ива Гургулиева – носителка на титлите “Мисис България 2016”, “Мисис Европа 2017” - 2-ро място, “Мисис Европа Благотворителност”. Работи в ТД на НАП Пловдив, офис Стара Загора като главен инспектор по приходите. Като носителка на титлата “Мисис България 2016” пет години е лице и гарант на благотворителна кампания, която се провежда за набиране на средства за болни деца по време на фестивала „Хляб и вино“. Именно оттам започва и битката за спасяване на живота на малкия Байрям, който е в крайно тежко здравословно състояние и се нуждае от спешна бъбречна трансплантация. Семейството на детето води осем години борба с институциите и Фонда за лечение на деца в чужбина. Благодарение на положените усилия и кампанията, която провежда Ива Гургулиева с медийната подкрепа и тази на близки, колеги и приятели, чудото за детето се случва. Бъбречната трансплантация на Байрям преминава успешно в чужбина.Наградата бе връчена от всички носителки на титлата Мисис България

Категория “Мистър на годината”: д-р Емил Бърдаров.
От 1994 г работи в Кожна клиника към УМБАЛ “Александровска”. От 2008 е управител на „Спектро Груп” ООД. От 2012 работи в Център за естетична и лазерна медицина „Спектро Естетикс”. Доктор Бърдаров е сертифициран тренер на Alma Laser и Teoxane Academy.
Наградата връчи Костадин Петков




Екипът ни поздравява всички прекрасни дами и им пожелава да продължават да се развиват и жаждата им за знания и мъдрост никога да не ги напуска!



По традиция гостите на вечерта бяха посрещани с чаша шампанско Cardinal предоставено ни лично от Таня Катик съсобственик на компанията производител.
Наградените получиха подаръци от Gallerato в лицето на Славка Занева, Bridal Fashion в лицето на Анелия Петкова и Dony cosmetics в лицето на Дони Чачова. За доброто настроение на гостите се погрижи младия талант Валерия Войкова, а специален поздрав към гостите отправи Поли Паскова.
Водеща на събитието беше тв водещата Нели Пандилова.