Автор
Woman.bg

Развод за милиарди: Най-богатият мъж Джеф Безос се раздели с жена си

Изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос и съпругата му Макензи се развеждат след 25 години брак. Двамата обявиха решението си в съвместно изявление в Twitter.

"След като го обмислихме, взехме решение да се разведем и да продължим да контактуваме, но само като приятели", се казва в изявлението.

Безос е определян като най-богатия човек в света. 54-годишният милиардер е основател на Amazon. Според Bloomberg Billionaire той е най-богатият човек на планетата, като състоянието му възлиза на 137 млрд. долара, което е около 45 млрд. долара повече от това на Бил Гейтс.

Безос и жена му Макензи твърдят пред медиите, че са невероятно щастливи от факта, че са се намерили и въпреки всичко те ще останат приятели. Освен това двамата изтъкват, че са имали страхотен семеен живот и са добри родители. Те имат четири деца - трима синове и една осиновена дъщеря. След толкова години заедно те ще продължат да контактуват, но с отделни банкови сметки.

Миналата година двамата започнаха съвместно благотворителен проект - "Day One Fund“, чиято цел е да подпомага бездомните семейства. Той набира и средства за предучилищни заведения, предназначени за семейства с ниски доходи.

Повод за раздялата им май ще се окаже изневяра. Американските медии съобщават, че Безос има романтична връзка с екс водещата на телевизия Fox - Лорън Санчес. От TMZ твърдят, че милиардерът е засичан с тази дама в края на миналата година.

Джеф Безос и Макензи се женят през 1993-а. Година по-късно той основава Amazon, като започва онлайн търговия на книги. От години компанията се е превърнала в гигант за електронна търговия. Стойността на Amazon е 797 млрд. долара.