Пуерториканският певец Рики Мартин и неговият годеник Карлос Гонсалес ще сключат брак на 28 януари в Ню Йорк, съобщава в-к "Ел нуево диа" на уебстраницата си.

След като обяви официално през март 2010 г., че е хомосексуален, Мартин се обявява за разрешаване на браковете между хора от един и същ пол. Той поддържа идеята това разрешение да се приеме и в родното му Пуерто Рико, съобщава БГНЕС.

Четиридесетгодишният певец обяви през юни, че неговата мечта е да се каже "не" на дискриминацията и равенството между хората да стане действителност и в родината му.

Мартин, който от 4 ноември има испанско поданство, обяви своята хомосексуалност на 27 март 2010 г., наричайки я "подарък". От този момент известният певец участва в събития в подкрепа на хомосексуалните. При получаването на наградата "Вито Русо" от организацията "Гей и лесбийски алианс срещу оклеветяването" (GLAAD) за приноса му за проповядване на равенството на гей общността, той обяви връзката си с Карлос Гонсалес, за която в медиите отдавна имаше подозрения.