След като новите ограничения срещу COVID-19 задържаха стотици българи на пристанището в Дувър, Великобритания, възпрепятствайки пътя им към родината, британската звезда Рита Ора се оказа блокирана в България.

Все пак от днес, 12 часа на обяд, България възобнови полетите от Обединеното кралство и Северна Ирландия, като пристигащите пътници от Великобритания ще бъдат изследвани с антигенни тестове и поставени под 10-дневна карантина.

Припомняме, че певицата е в страната ни вече от седмица насам, а целта на посещението ѝ е заснемането на видеоклип към предстоящата ѝ нова песен. Мерките срещу коронавируса, провокирани от новината за новия щам във Великобритания, и спрените полети до Англия обаче сериозно развалят плановете ѝ около напускането на страната, коментира "Сън".

View post on Instagram
 

Изданието посочва, че това ще бъде пореден проблем за певицата, предизвикан от ограниченията заради коронавируса. Преди тази ситуация родената в Косово Рита попадна в сериозни скандали, свързани с груби нарушения на наложените ограничени мерки от нейна страна.

Първото ѝ нарушение се случи тогава, когато не спази задължителната 14-дневна карантина за пристигащите от чужбина пътници, след като се завърна от пътуване до Египет. Второто обаче предизвика гнева на много от феновете ѝ, след като въпреки забраната за събирания тя направи парти с 30 души по случай 30-ия си рожден ден. Тържеството е трябвало да остане в тайна, но в края на краищата полицията успя да го разкрие. Въпреки опита на Рита Ора да замаже положението, като публикува официално извинение за действията си и за "грешната си преценка" по случая, на нея ѝ се наложи да плати солена глоба от 10 хил. паунда.

Според нейни близки, цитирани от "Сън", В момента певицата се е концентрирала върху завършването на новия си сингъл. Работата ѝ по нея ѝ помагала да си направи равносметка на всичко, което се е случило през изминалата тежка година, споделят пред "Сън" близки до изпълнителката.

"Тя знаеше, че е направила грешки и искаше да стане ясно колко се разкайва, затова замина надалеч - за да остане извън светлината на прожекторите за малко", коментират източниците на таблоида. "България е далеч от Лондон, и това ѝ даваше възможност да заснеме видеото към новата си песен, без да привлича твърде много внимание. Нещата се развиха изумително бързо и сега тя принудена да остане заседнала там за Бог знае колко време. В момента няма полети от България до Великобритания до 31 януари. Това е възможно най-лошият край на няколко кошмарни месеца", добавя още анонимния източник пред британския таблоид.

View post on Instagram
 

Четете още: Любимата на Димо: Сърцето ми отлетя с теб, ще се видим у дома

______

През декември раздаваме страхотни награди. За да спечелите, кликнете тук.