Мястото е бул. Васил Левски 60, а циферблатът на телефона вече отмерва 19.50 часа.

Поводът да се окажем, в пиков за столицата час, насред оживения булевард е откриването на новия шоурум на Bridal Fasion.

Очакваме да видим ревю на „уникални” за българския пазар вечерни рокли, чиято автентичност не може да бъде оспорена, имайки предвид бляскавия им произход.

Всяка една от тях е творение на дизайнерски къщи като Pronovias, Enzoani, Manuel Mota, Elie by Elie Saab, Valentino Sposa, My Lady, Maggie Sottero и Atelier Aimee.

С рокля на някоя от марките са били обличани световно известни дами като Пени Ланкастър - последната съпруга на световноизвестната звезда Род Стюарт, Пола Абдул, Шаная Туейн, Иванка Тръмп испанската аристократка - Алехандра дел Прат, топмоделът Хана Сукупова и много дами от европейската аристокрация.

Българки, които са оставяли визията си в ръцета на „големите в модата” са Елена Тодорова, Деница Стойкова, шефката на новините по BTV Виктория Бехар, водещата на новините по "Нова" Галя Щърбева, актрисата и певица Жени Александрова, която наскоро се омъжи за рок легендата Иван Лечев, топ моделът Румяна Кръстева, Юлиана Дончева, фолк дивите Галена, Ивана и Гергана, както и почти всички носителки на титлите Мисис България и Мис България.

Докато чакаме да започне ревюто, което според насъбралите се фотографи ще представлява „разтоварване” на красавици от чисто нови модели коли Opel Meriva, попаднахме на сравнително интересни светски лица.

Нямаше как да не приковем погледи във водещия на събитието – Евгени Минчев.

Като една истинска модна икона той се появи с чисто бял панталон, страхотно сако в бисквитен цвят, от което се подаваше риза с щампа, наподобяваща на нещо като животински череп, а на ревера му висеше красива брошка във формата на коронясана котка.



Всичко това нямаше как да не ни накара да го похвалим на мига за интересния подбор.

Но в типичен негов стил, той беше съчетал целия ансамбъл от стилни дрехи с чифт невъобразими обувки, в случая – лачени и ярко оранжеви.

Основната фигура на събитието всъщност беше домакинята – Анелия Петрова, която изглеждаше малко шашната, но за сметка на това изключително стилна и чаровна.



Сред гостите ни направиха впечатление влюбените сладури Иван Лечев и Жени Александрова, както и Владо от 5Stars.



Ревюто ненадейно започна, когато бял Опел спря на улицата пред шоурума и от него се появи Мис България 2009 Антония Петрова.



Всъщност, всеки един от моделите беше не просто обикновена манекенка, а родна миска - Елена Караколева (Мисис България Вселена 2009), Лазарина Стефанова (Мисис България Свят 2009 и Мисис Милениум 2010), Галина Недялкова (Мисис България Галакси 2008), Милена Шаркова (Мисис България Глоуб 2008) Цвети Разложка (Лейди България), Петя Станчева (Лейди България Континентал), Катя Дунева (Мисис България Свят 2007) и Капка Амзина (Мисис Баба 2010).



От последната кола слезе актрисата Деси Тенекеджиева, която, ни в клин, ни в ръкав, изпя италианска песен на плейбек… Но й прощаваме, защото ни е слабост. Тя беше облечена в тоалет на My Lady.



След като еуфорията покрай роклите премина забелязахме и няколко субекта, които набързо ни отрезвиха след глътките шампанско.

Трите грации Вяра, Надежда и Любов се появиха с цялото си смайващо самочувствие и до ден днешен сме благодарни, че не си отвориха устите да говорят, а само стояха и наблюдавах с престорено любопитство случващото се наоколо.



Но най-големият стрес за сетивата ни се появи откъм другата страна на булеварда, когато Сашка Васева дуетната й половинка, някой си Extreme, набързо пресичаха измежду тролей 5-ица и няколко забързани автомобила.



Сашка, както винаги, беше облечена по умопомрачаващ начин, който те обърква и кара да се чудиш дали случайно не си попаднал на Околовръстното.

А въпросният блондин се беше лепнал за фолк дивата и прекрасно допълваше лепенката между очите на Васева, под която направо не ни се мисли какъв „козметичен дефект” се крие.

Ето и малко авторски материали от най-новия дует в гей-фолк средите.



Изводът какъв е?!? Дори и на сравнително изискани и приятни мероприятия, като откриването на шоурум Bridal Fasion, човек задължително се натъква на голямата, обидна и досадна простотия на българския звезден елит.