С филм за България бе открито Световното по художествена гимнастика

Снощи беше открито 36-тото Световно първенство по художествена гимнастика, което в момента се провежда в България. Зала "Арена Армеец" приема 350 грации от различни страни. Еуфорията от спортното състезание ще продължи до неделя, когато ще бъде Гала вечерта.

Откриването започна с 8-минутен филм, посветен на България. Лентата показа красотите на страната ни и спортистите, които са ни накарали да се гордеем през годините.

Deep Zone Project изпълниха химна на Световното - "Golden Girls", а талисманът - Радина Филипова, също мина по килима, облечена в златисто трико. Именно в такива цветове е декорирана и цялата зала. Златното е основен акцент дори и при артикулите.

След официалното откриване нашите индивидуални състезателки - Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн, изиграха своите съчетания с топка и обръч, но не успяха да вземат нито едно от първите места на стълбичката. Отново основна конкуренция са им рускините. Днес те ще играят с друг уред - бухалки. В петък, събота и неделя - момичетата от ансамбъла ни ще представят своите съчетания.

Четете още: Талисманът на грациите: Говори Радина Филипова