Автор
Woman.bg

С лифт на Витоша само за 1 лв за деца тази събота

Каква по-добра идея от тази да заведеш малчугана през уикенда на хижа в планината! Това обаче, което би направило пътуването до там още по-вълнуващо и запомнящо се и за малки, и за големи, е компанията на негово величество, добрия стар лифт. Настанявате се удобно, изчаквате няколко секунди и... гледката, която се разкрива пред вас, пленява сърцето ви завинаги.


На символичната цена от 1 лв. всички деца до 14-годишна възраст ще имат шанса в събота, 18 януари, в продължение на 20 минути, да се насладят на приказния зимен пейзаж от кабинковия лифт по пътя от "Симеоново" до хижа "Алеко".

По този начин „Витоша ски“ и „София – европейска столица на спорта“ отбелязват Световния ден на снега, обединени от идеята повече мъници да излязат на чист въздух, далеч от смога на града, и да се насладят на вълшебната природа в планината.

Там пък, на хижа "Алеко", ще ги очаква друга изненада. Всеки един малчуган ще има възможността да се включи в състезанията и активностите от програмата на традиционния Витоша зимен Фест – спускане с колела по сняг за време, ски-алпинизъм, паралелен слалом за деца, ски-бягане със спринт около хижата и др.

Предлагат се следните възможности - пикник на дървена маса и пейки с гледка към София или хапване в някоя от хижите или в гостилница "Мотен".

Приятно изкарване!

Четете още: Как да облечем детето за ски в планината