Само умните жени раждат момчета

21 февруари 2020 | 10:53
37904
20
Снимки: Pexels
20

Знаете ли, че това дали един ден ще посрещнете на бял свят момче или момиче, зависи от личността, темперамента и най-вече от интелекта на майката!

Оказва се, че ако сте жена с висок коефициент на интелигентност, с остър, находчив и креативен ум, то шансът да заченете мъжка рожба е пет пъти по-голям. До този извод са достигнали анализаторите на поредица независими едно от други проучвания, проведени в рамките на последните пет години. В подкрепа на теорията си изследователите привеждат и някои любопитни аргументи.

Излиза, че ако сте дама с доминиращ характер и достатъчно способна, за да се справите с предизвикателствата на живота; ако имате мнение по редица въпроси и обожавате книгите; ако сте любознателна и обичате да запълвате времето си с неща, които ви карат да се чувствате щастлив и пълноценен човек, вероятността да родите момче е 5:1.

Неотдавна пък новозеландски учени откриха връзка между умните жени и раждането на момчета в тежки периоди, например по време на война. Всички сме чували за мрачното народно поверие, че ако се раждат повече момчета, предстои война. Това необяснимо явление се случва, за да се балансира процентът на мъжкото и женското население в дадена държава, която е загубила голям брой от мъжете си по време на войната. 

Именно на горния феномен обосновават становището си някои привърженици на теорията за умните жени и мъжките им рожби. Става дума за откритието, направено от д-р Валъри Грант от Факултета по медицински и здравни науки на Университета Окланд, Нова Зеландия, и нейния екип, че между нивата на тестостерона у някои жени и раждането на момчета съществува връзка.

Новозеландските учени констатирали зависимост между тестостерона в утробата на крави и вероятността те да родят мъжко теле. Това откритие именно би могло до известна степен да обясни явлението, наречено „ефект на войната“, т.е. раждането на по-голям брой момчета в края на трудни периоди като войни. Екипът извлякъл фоликули от кравешки яйчници и измерил нивото на тестостерона, преди да оплоди яйцеклетките. Яйцеклетките, които са били изложени на по-високи нива тестостерон, по-често се развивали в мъжки зародиши. Резултатите подсказват, че спермата, съдържаща Y хромозими – каквато е спермата на мъжките хромозоми – по-често опложда една яйцеклетка, ако тя е била изложена на взаимодействието на тестостерон. И тук идва интересното... Докато при кравите високият тестострен е свързан с агресивно поведение, то при хората се свързва с различни особености – като се започне от по-нисък процент на разводите и се стигне до наличието на пространствени умения, креативно мислене, по-бързи реакции и способности за разрешаване на проблеми в трудни ситуации.

На базата на изведените дотук твърдения, учените по-лесно достигат до отговор на въпроса защо по време и след война се раждат повече момчета. Ето го и самото обяснение.

Причината, която учените изтъкват, е свързана с хормона тестостерон. Докато мъжете са на фронта, логично е жените да изземват голяма част от техните функции. Това съответно води до производството в женския организъм на по-големи количества тестостерон като отговор на стреса. Съответно това влияе пряко и в момента на оплождане на яйцеклетката.

Интересното е, че самата д-р Валери Грант – една от защитничките на теорията, е майка на три момчета. Грант дори е успяла да предскаже пола на бебетата на много свои приятели със забележителен успех: 33 точни попадения от 36. Невероятно, нали?

Четете още: Само умните жени спят до късно

Още по темата

Коментари

20
  10 май 2020 | 18:16 отговор
 

МРЪСНИ ПОМИСО В ТОВА НЕДОРАСЛО ОБЩЕСТВО НА БОРИСОВ

 
19 ??
  04 март 2020 | 22:08 отговор
 

Аз имам момиче и второто момче. Как да тълкувам това? Първо съм била тъпа и после внезапно съм поумняла?

 
18 Анонимен
  24 февруари 2020 | 09:29 отговор
 

Момичетата си гледат родителите. Да имат деца, да се раждат здрави, а кво дойде. Аз съм за щерката, но сме чели, че дъщери имат курварите. Посмяхме се. Не е вярно, аз имам мъжко и съм проста. Ето, ви доказателство.

 
17
  23 февруари 2020 | 04:23 отговор
 

Простаци сте, този дето е писал статията няма дете, глупаци.

 
16 Гамен
  23 февруари 2020 | 02:33 отговор
 

Ама направихте кликове от ядосани жени, а?!

 
15
  22 февруари 2020 | 19:32 отговор
 

Това е дълбоко невярно.

 
14 Гамен
  22 февруари 2020 | 18:50 отговор
 

Ама направихте кликове от ядосани жени, а?!

 
13
  22 февруари 2020 | 14:21 отговор
 

Това е доста несъстоятелна и лековата статия, доколкото ми е известно полът на детето зависи от бащата и конкретно дали сперматозоидът, който ще оплоди яйдеклетката носи X или Y хромозома. Добре,че поне не твърдите, че полът на бебето се определя от вида на матрака на който е заченато.

 
12 Хахо
  22 февруари 2020 | 11:17 отговор
 

Що за безмислена простотия, да иде в Столипиново да ги види мъжките майки там, колко са умни и начетени. Малоумно "изследване" на псевдо учен.

 
11
  22 февруари 2020 | 00:19 отговор
 

Изобщо няма значение син или дъщеря - да са ни живи и здрави, а другото е без значение!

 

Добави Коментар

Най-четени