Сашо Кадиев се извини на джендърите, не искал да ги обиди

Сашо Кадиев успя да изненада и огорчи част от зрителите на предаването "Преди обед". Водещият, който винаги е показвал толерантност и уважение към различните, си позволи грубата грешка да бъде емоционален в ефир и неволно засегна немалка част от обществото. Затова той поднесе официално извинение от трибуната на предаването, което дори бе прекъснато, за да бъде излъчено предварително заснетото обръщение.

В него синът на Катето Евро се разкайва за думите си в ефир, които засегнаха ЛГБТ общността. В допълнение той дори успя да вкара и нотка на расизъм с изказването си: "Ти чувал ли си за афроамерикански поет от висша… от световна величина?”.

View post on Instagram
 

Поводът за емоционалните излияния на Кадиев бе новината, че в някои британски болници думите "майка" и "кърмене" вече не се използват. Тогава той показа раздразнението си със следните думи:

"Как те променят лексиката на едно човечество в името на това да обслужваме едни хора, които са решили, че ще правят карнавал у тях?”.

View post on Instagram
 

Кадиев споделя в обръщението си, че винаги е възпитаван в духа на толерантността и доказателство за това са немалкото гости от общността ЛГБТ в предаването му през годините:

В нашето предаване ние много често сме давали трибуна на различни непривилегировани групи, често сме коментирали теми, които разкъсват обществото. Контрастни теми. Теми, които поляризират обществото. В студиото ни са гостували представители на ЛГБТИ+ групите и на много други малцинствени групи, въпреки че за мен няма групи. Всички сме едно. Всички сме едни и също, макар че примера, който дадох миналата седмица беше малко по-различен, за което дълбоко съжалявам, защото съм си позволил да бъда емоционален и некоректен. Това не трябва да се прави", споделя с доза примирие и искрено разкаяние водещият.

В заключение той добавя, че единственият белег на цивилизованост в днешния свят е толерантността.

Четете още: Ето коя е ваксината, която пази не само ваксинирания, а и околните!