Иван Ласкин загуби битката за живота си. На 28 декември миналата година 48-годишния актьор бе приет във ВМА в тежко критично състояние, което не позволи на лекарите да му направят трансплантация на черен дроб.

През 1986 г. детският сериал "Васко да гама от село Рупча" го превръща в най-популярното и обичано момче-мечтател у нас. По-късно Ласкин завършва ВИТИЗ.

Играел е на сцените на НАРОДЕН ТЕАТЪР "ИВАН ВАЗОВ", Театър Българска Армия, Малък Градски Театър "Зад канала" и много други.

Няма да забравим ролите му и в сериали като "Хайка за вълци" и "Дунав мост".

Участвал е в още в десетки филми, сред които „Честна мускетарска“, „Вагнер“, „Магьосници“, „Колобър“, „Наричаха ме чичо“, „Рут“, „Църква за вълци“, „Най-важните неща“, „Грях“, „Стъклената река“ и в над двадесет европейски и американски продукции от периода 1989 – 2007 г.

Освен с харизматичното си присъствие на сцената, актьорът остави следа и с непримиримия си остър език по отношение на несправедливостите и нелепите явления в обществения живот на страната. Коментарите му пред медиите и в социалните мрежи предизвикваха редица полемики и люти спорове.

"Аз на устата си ключ нямам. Всичко, което мисля, излиза през челюстно-говорния ми апарат и смятам, че това се нарича почтеност"
, каза Ласкин през октомври 2017 г. в предаването "Преди обед" по bTV.

Ласкин открито говореше и за чувствата и любовта си към дъщерите си и към любимата си Александра Сърчаджиева. "Всеки един изживян миг с това момиче за мен е щастие", отбеляза той в предаването "Търси се" по bTV през 2015 г.

За първи път за проблемите със здравето и алкохола актьорът заговори през 2012 г. в телевизионен ефир. Всичко, което признаваше за себе си, пречупваше през призмата на неподражаемото си чувство за хумор. "Аз съм един средноедър българин, който обича да пие вино с приятели", бяха неговите думи в предаването "Преди обед".

През последните години Ласкин пишеше поеми и есета, но така и не успя да ги събере в книга.

Екипът на Woman.bg изказва своите съболезнования на близките на актьора!

Поклон пред паметта му!

Поклонението ще бъде във вторник (8 януари) от 12.30 в храма "Свети Седмочисленици". Малко по-късно погребението ще се състои в Алеята на творците на Централните софийски гробища.

Четете още: Иван Ласкин влезе в болница дни след смъртта на баща му