Автор
Весела Георгиева

Семейството го е разпознало: Откритото тяло е на изчезналия Емил Боев

Късно снощи е било открито изплувало тяло в езеро край квартал „Бела вода” в Перник. В него е открита личната карта на изчезналия Емил Боев, съобщи NOVA.

При първоначалния оглед не са установени следи от насилие. Очакваше се да бъде направена съдебна експертиза.

"Не сме уведомени от властите, че е възможно брат ми да е намерен. Затова и моля медиите да не спекулират." Това каза рано сутринта пред в. "24 часа" Мартин Боев, брат на изчезналия преди 2 месеца Емил Боев.
Единственото, което бе известно е, че мъжът е имал подобна татуировка.

Часове по-късно БНТ съобщи, че тялото е на Емил. То е било разпознато от баща му и брат му.

От Окръжната прокуратура в Перник, съвместно с Областната дирекция на МВР, дадоха брифинг за случая. От него стана ясно, че вчера, около 18:35 часа, човек, разхождащ се по брега на езерото, е сигнализирал властите.

"Периметърът е бил обходен многократно. Положихме максимално усилия по издирването", заявиха от полицията.

Близките са били уведомени вчера вечерта от полицията за откритото тяло, те са направили и разпознаване на трупа. Засега не са констатирани следи на насилие.

"Изказвам съболезнования на семейството. Намерени са вещи и особени белези, които ни дават основание да предположим, че именно това е тялото на Емил Боев. Същевременно, след като е намерен, същата вечер около 22:30 вечерта, близките са уведомени от органите на полицията. С разрешение на наблюдаващия прокурор са имали възможност да видят тялото в "Съдебна медицина" и са го разпознали. Разбира се, ще бъде извършена и ДНК-експертиза, за да можем да заключим категорично, че Емил Боев е лицето", заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Перник - Албена Стоилова.

Говорителят на ОД на МВР гр. Перник Венцислав Алексов потвърди, че младият мъж се е удавил.

За момента няма предположения кога точно е настъпила смъртта.

Очакват се резултати от огледа и аутопсията, както и от съдебно-медицинската експертиза. Именно те трябва да дадат и заключението за причината за смъртта. Ще бъде направена и ДНК експертиза.

Тялото е добре съхранено, заради ниските температури, което пък би трябвало да улесни специалистите, които трябва да установят какво точно се е случило с Емил.

Езерото, в което е изплувало тялото не е било проверено от водолази, заради трудния достъп. Предстояло е това да бъде направено от водолази от ВМС.

25-годишният мъж бе в неизвестност 62 дни, след като изчезна по време на фестивала “Сурва”. Голяма част от гората около Перник бе претърсена, а стотици доброволци се включиха в търсенето.