Автор
Кристина Кирова

Семерджиев, който отне живота на 2 момичета на пътя, иска да си ходи вкъщи - и на него ли ще му се размине затвора?

Помните ли онзи "герой" Георги Семерджиев? Питам, защото тук всичко, било то шокиращо или не чак толкова, бързо се забравя. Особено когато по пътищата в България препускат толкова много "смелчаги", които газят народа дори по тротоарите, че един е трудно да се открои. Но когато се борим за справедливост, е добре да помним. Да помним кой си получава заслуженото и кой не. Защото никой смъртен няма право да определя колко ще живее друг. И така.

Припомням: Георги Семерджиев бе главният участник в катастрофа на 5-и юли тази година, в която загинаха две млади момичета. В София, на бул."Черни връх". Естествено, в хода на разследването стана ясно, че Семерджиев се е ползвал с много "екстри", включително и чадър, осигурен от някои служители на реда, които вече не работят в полицията. Той получавал информация къде има патрулки в столицата, за да си препуска в нетрезво състояние на воля. Само че цената на неговото спокойно дивеене на пътя, бе животът на две, срамно млади, момичета. Всъщност, няма значение кой докъде го е докарал с годините, защото, повтарям, никой няма право да определя колко ще се живее на тази Земя.

Днес семействата на жертвите, някак продължават да водят живота си. На Георги Семерджиев обаче се оказва, че никак не му харесва в ареста. Иска да си ходи, а адвокатът му прави всичко възможно това да се случи, дори отбелязва, че едно от момичетата е било на пътя, а не на тротоара по време на катастрофата. Тази сутрин стана ясно, че адвокатът на Семерджиев е подал молба да бъде пуснат под домашен арест. Има и известно оспорване по въпроса колко е бил нетрезвен Георги в момента на произшествието. И също така дали дрогата, открита в автомобила му е била негова... На всичкото отгоре в молбата било вписано, че Семерджиев трябвало да си отиде вкъщи, заради "влошено здраве". Май в ареста наистина не е приятно, но трудно би ми станало жал за някой, който е нарисувал тялото си с кръстове и по този начин, явно, се е взел за Господ.

Прокуратурата поискала виновникът да остане в ареста, като разследването вече е приключило. Скоро се очаква в съда да бъде вкаран обвинителен акт. Може би има лъч надежда, че поне този път справедливостта няма да бъде само мираж. Не че това ще върне времето назад и ще потуши мъката на близките на жертвите, но поне ще можем да спим с една идея по-спокойно, защото ще има с един убиец по-малко на пътя.

Четете още: Колега журналист, майка на три деца, се бори с коварна болест и има нужда от нашата помощ