Един от най-смелите мечтатели, който е сигурен, че един ден Марс ще бъде едно оживено място, също като Земята и е готов да даде живота си в името на тази идея, е милиардерът Илон Мъск. Той е президент на компанията SpaceX и Teslа, но на далечната пясъчна планета ще бъде просто малко човече, което се бори за кауза, в която наистина вярва. Илон сам твърди, че вероятността да отскоочи до Марс е около 70%, но съвсем не е сигурен, че ще успее да се върне някога на Земята. Припомняме ви, че в началото на годината той изстреля успешно спортната си кола в космоса и се очаква тя да се завърти около Марс през 2020 г.

Мъск неведнъж е говорел за възможностите на човечеството да стигне до планетата. Според него след по-малко от 10 години хората ще могат да летят до нея срещу 200 000 долара, но не е сигурно дали ще могат да се връщат. Илон също така споменава и че рискът да намериш смъртта си на Марс е много по-голям от този на Земята заради тежките условия.

Той обещава, че ако отпътува за червената планета и се приземи успешно, ще работи над построяването на база. Илон Мъск е категоричен, че няма да скучае и че няма да има никакво свободно време.

Четете още: Защо Никол Кидман забрани на децата си да гледат новия ѝ филм?