Автор
Woman.bg

Синът на Стефан Данаилов през сълзи: В кома е, стискаме му палци!

Любимият на поколения актьор Стефан Данаилов продължава да е на апаратна вентилация в реанимацията на Военномедицинска академия, след като му е направена пункция заради излива в белия дроб. Това съобщи доведеният му син - Росен Цанков, който говори с журналисти пред Военномедицинска академия. Цанков е доведен син на Ламбо, а билогичните му родители са покойната съпруга на актьора Мария Данаилова и режисьора Вили Цанков.

Росен Цанков, сценарист и продуцент

По думите на Росен още в деня на постъпването на Данаилов в болницата, реаниматорите във ВМА са направили опити за дихателна рехабилитация. Вчера обаче състоянието на актьора рязко се е влошило и се е наложила интубация.

"Дишаше трудно и се наложи да го сложат на апаратно дишане. По лекарски избор го сложиха и в медикаментозна кома, иначе той си беше в съзнание. Явно, за да не се мъчи, не знам", поясни пред медиите Цанков.

"Има открита рана и всеки един вирус ще е фатален, затова е адски сложно там да влезе някой. Племенницата му Росица беше няколко пъти при него. Направиха някаква пункция, имаше и кръв в белия дроб. Взеха някакви хистологии, но не знаем резултатите официално. Лекарите не са ни казали какво предвиждат, аз се надявам на някакво чудо. Той просто спи, стискаме му палци, друго не мога да кажа", добави през сълзи Росен Цанков.

Междувременно актрисата Ирен Кривошиева съобщи, че синът им Владимир Данаилов спешно се връща в България, за да е край баща си. 33-годишният Влади живее в САЩ и наскоро сключи брак с американската си приятелка. В нейната компания той бе в България за премиерата на пиесата "Актрисата" с участието на баща му.

Припомняме, че 76-годишният актьор постъпи в интензивното отделение на болницата през миналата седмица след тежък пристъп на задух. През август Стефан Данаилов претърпя спешна операция на тазобедрената става, след което му бе назначена рехабилитация във военния санаториум в Хисаря.

Всички се молим за големия Стефан Данаилов!

Четете още: Молим се за Стефан Данаилов