Скандал и обвинение в изнасилване в "Гласът на Холандия"?

23 януари 2022 | 09:40
2344
1
Unsplash
1

Серия от обвинения за сексуални посегателства бяха отправени в нидерландско риалити шоу за таланти - една от участничките обвини ментор в изнасилване, съобщиха "Ройтерс" и ДПА.

Млада състезателка от "Гласът на Холандия" заяви, че рапърът Али Би я е принудил да правят секс. Твърденията ѝ са изложени в епизод от програмата Boos в интернет, която е излъчена и от държавната телевизия BNNVARA. Рапърът отрича обвиненията, пише "Марица".

Скандалът е най-значимият в нидерландска медия от началото на движението #МеТоо.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Otto Grevink (@ottogrevink)

Десетки, предимно млади жени, са съобщили за сексуални посегателства в "Гласът на Холандия". Оплакванията са от диригента на бенда, ментор и режисьор. Известен певец и ментор от детското издание The Voice Kids също е обвинен, че е посягал на малки момичета.

Джон де Мол, който е разработил шоуто и го е продуцирал до 2019 г., заяви, че е шокиран. Той обаче призна, че е чувал за случай през 2019 г., когато участничка се е оплакала от сексуални намеци и аванси от диригента на бенда Йерон Ритберген.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RTBF Info (@rtbfinfo)

Ритберген е имал тогава връзка със сестрата на Мол. Тя и Мол заявиха, че не знаят за други обвинения.Ритберген е напуснал шоуто, след като е признал, че е злоупотребил с поста си. Телевизия Ер Те Ел Нидерландия е прекратила шоуто и обяви, че е започнала разследване.

 

Още по темата

Коментари

1 сульо
  24 януари 2022 | 05:22 отговор
 

какви са па тия "сексуални аванси", вееее... научете го тоя бългстски, мангали неграмотни....

 

Добави Коментар

Най-четени