Автор
Весела Георгиева

Скандал и обвинение в изнасилване в "Гласът на Холандия"?

Серия от обвинения за сексуални посегателства бяха отправени в нидерландско риалити шоу за таланти - една от участничките обвини ментор в изнасилване, съобщиха "Ройтерс" и ДПА.

Млада състезателка от "Гласът на Холандия" заяви, че рапърът Али Би я е принудил да правят секс. Твърденията ѝ са изложени в епизод от програмата Boos в интернет, която е излъчена и от държавната телевизия BNNVARA. Рапърът отрича обвиненията, пише "Марица".

Скандалът е най-значимият в нидерландска медия от началото на движението #МеТоо.

View post on Instagram
 

Десетки, предимно млади жени, са съобщили за сексуални посегателства в "Гласът на Холандия". Оплакванията са от диригента на бенда, ментор и режисьор. Известен певец и ментор от детското издание The Voice Kids също е обвинен, че е посягал на малки момичета.

Джон де Мол, който е разработил шоуто и го е продуцирал до 2019 г., заяви, че е шокиран. Той обаче призна, че е чувал за случай през 2019 г., когато участничка се е оплакала от сексуални намеци и аванси от диригента на бенда Йерон Ритберген.

View post on Instagram
 

Ритберген е имал тогава връзка със сестрата на Мол. Тя и Мол заявиха, че не знаят за други обвинения.

Ритберген е напуснал шоуто, след като е признал, че е злоупотребил с поста си. Телевизия Ер Те Ел Нидерландия е прекратила шоуто и обяви, че е започнала разследване.