Скритият срам на Афганистан

16 август 2021 | 14:11
32996
21
21

Светът е обърнал поглед към Афганистан. А ние си мислим, че познаваме тяхната култура. Извън статиите в Уикипедия обаче, Афганистан има много лица. И този материал е за едно от тях.

Афганистан винаги е била считана за една от най-силно религиозните страни в света – място, където мъже и жени следват ислямската догма с непоклатимо старание.

Но зад маската на всеотдайност и преданост към Бога се крият тъмни тайни, които правителството от години се опитва да прикрие.

Bacha bazi, което в превод означава „танцуващо момче“, на пръв поглед е безобидна форма на забавление – млади момчета танцуват пред по-възрастни мъже. В действителност обаче, тази практика носи черти на сексуален разврат – момчета, някои от тях деца на по 10 години, се подчиняват на група мъже, задоволявайки перверзните им нагони.
 

Момче на име Шукур е бил едва на 12 години, когато е откраднат от семейството си и превърнат в „bacha bereesh“. Отнели му пет години докато успее да избяга и започне да печели пари с танцовите умения, придобити по време на пленничеството му. Неговият късмет не сполетява повечето момчета...

Бедността в Афганистан е движеща сила за процъфтяването на бизнеса bacha bazi през последните 15 години. Много мъже намират начин да припечелват на гърба на невинни деца, отвличайки ги, обещавайки им пари и образование и в крайна сметка превръщайки ги в танцуващи секс кукли, задоволяващи фетишите на множество зрели педофили.

Момчетата имат проста задача – да завладеят стаята, пълна с жадни за плът и перверзия мъже, изпълнявайки традиционни танци. След като забавата свърши и танците секнат, се разиграва и същинският ужас на вечерта. Момчето започва да се прехвърля от мъж на мъж, всеки от които извършва сексуално посегателство върху него.

„Непълнолетните танцьори не печелят нищо по време на забавата“, обяснява фотографът Барат Али Батур, който прекарал месеци в опити да спечели доверието на някои от момчетата, за да успее да документира техния живот.

„Но те живеят в особени отношения с господарите си – дава им се подслон и храна, купуват им се дрехи и козметика. Правят секс с господарите си, а след това и с различни чужди мъже, които си плащат за удоволствието. Тук има една приказка – жените са за правене на деца, а момчетата за удоволствие“, казва още Банур.

Във високите кръгове на обществото в Афганистан се счита за престижно да бъдеш господар на момчета. Колкото повече танцуващи роби притежава един мъж, толкова повече сила придобива социалният му статус.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AlturiOrg (@alturiorg)

Днес практиката по "събиране" на момчета танцьори е проста и ефективна – мъже обикалят улиците и с помощта на обещания и подаръци приканват и отвличат деца.

Все пак има надежда, че тази ужасяваща традиция ще бъде прекъсната. Правителството е все по-силно притискано от различни световни организации да вземе мерки срещу bacha bazi.

Полицията регистрира все повече арести на мъже, посещаващи подобни мероприятия. Но грижата за децата, живеещи в условия на крайна бедност, е в ничии ръце.

Коментари

21 7
  17 август 2021 | 07:32 отговор
 

Отколешна традиция в древна Гърция и Рим. Там е било даже престижно да си имамш такива момченца за домашен разврат. И това е в Европа... та не се учудвам че съществува в Авганистан. Срамно е и отвратително, но факт

 
 
17 август 2021 | 08:28

Glupavo sravnenie na chuzd grab. Ne e vreme za populizam .Proiavi choveshtina. Pomisli predi da pishesh za vekove nazad.Kasmet imash kade si roden

 
7
17 август 2021 | 08:39

Аз проявявам човещина и за това казвам че е срамно и отвратително ако е истина. Много голяма част от медийната информация на днешно време е под голямо съмнение в истинноста на съдърванието. После моля те следващият път като пишеш коментар да го направиш на Български, а не на латиница... Ние сме Българи и нашата азбука е Кирилица ако не знаеш да ти кажа :)

20 7
  17 август 2021 | 06:03 отговор
 

Отколешна традиция в древна Гърция и Рим. Там е било даже престижно да си имамш такива момченца за домашен разврат. И това е в Европа... та не се учудвам че съществува в Авганистан. Срамно е и отвратително, но факт

 
19 Бивш от НСГП
  16 август 2021 | 15:57 отговор
 

Биологичния ми пастир 1950 - ти набор бе член на БКП,че бе владетел у ДМЗ-Ленин у Перник, че ти вълева само само малко да ни подскажеш за себе си бе.

 
18 елате
  16 август 2021 | 15:56 отговор
 

Си краднете от нашите циганета. Имаме в изобилие

 
 
Г
17 август 2021 | 02:12

Тоест вие сте за сексуалният тормоз над деца вие сте за педофилите. Не го пожелавам на никое детенце този ужас, а на вас пожелавам всеки ден да ви изнасилват такива да се гаврят с вас тъкмо ще се отървем от помия като ВАС

17 ВЪЛЧО
  16 август 2021 | 15:10 отговор
 

ОЩЕ МАЛКО И ЖИВИ ДЕЦА ЯДАТ, КАК НЕ ВА СРАМ ДА ПИШЕТЕ ТАКИВА ГЛУПОСТИ

 
 
Мери
16 август 2021 | 20:32

Ами, четете господине.. Първо прочетете на Халед Хюсейни "Хиляда сияйни слънца", после "Ловецът на хвърчила", и "Пътят на честта".. и ще разберете, че няма нищо измислено.. там ще видите и разликата, когато Афганистан беше поела по пътя на социализма.. и.. сега..

16 Мунчо
  16 август 2021 | 15:10 отговор
 

Искам Афганистанци да гласуват за мен и вторият ми мандат !! ! Те са мои братя,защото и аз съм си дал задника на бащицата Решетников,Путкин и цялата велика съветска страна !!!

 
 
Отговорен
23 август 2021 | 18:27

Ти ,като гледам си си дал задника и на Бойко , ама нейсе!

15 идат
  16 август 2021 | 14:46 отговор
 

идат любимите на педеропа жени и деца с бради. според либерастите трябва да си отворим домовете и г@зовете за тия и да им дадем ризата от гърба си.

 
14
  04 юни 2016 | 11:39 отговор
 

Отвратително,ужасно

 
13 hrhr
  09 април 2016 | 12:29 отговор
 

и тия са се запътили за Европа!

 
12
  10 януари 2016 | 21:05 отговор
 

Отвратително! Долна сган! Това не са човеци, това са примитивни същества, които не заслужават да се нарекат народ, а паплач! Дано никога да не се доближават до България!

 
 
Адолфчо
17 август 2021 | 10:37

Ама баба Меркел си ги обичка....

Добави Коментар

Най-четени