Автор
Woman.bg

Случайност? 16 медицински сестри бременни едновременно в една и съща болница

В интензивното отделение на болница в американския щат Аризона предстои бум на новородени.

Защо ли? Защото 16 медицински сестри, работещи в реанимацията на лечебното заведение, са забременели по горе-долу едно и също време. Бебетата трябва да се появат на бял свят в периода межу септември тази година и януари догодина, а бъдещите майки са категорични, че не са се наговаряли да родят по едно и също време.

Болницата даде пресконференция по темата заради засиления интерес от страна на медиите. "Явно слагат нещо във водата", пошегува се пред репортерите една от бременните сестри.

"Добре, истината е, че го направихме просто, за да почиваме по празниците", шеговито заяви друга.

Бременните медицински сестри не пропуснаха и да благодарят на колегите си за разбирането. Бъдещите майки подчертаха, че колегите им поемат случаите, които са свързани с инфекциозни заболявания като херпес и туберкулоза, за да ги предпазят. Освен това се занимават и с пациентите, страдащи от рак, за да им спестят стреса.

От ръководството на болницата от своя страна разкриха, че вече са се подготвили за отсъствието на толкова голяма част от персонала на здравното заведение. Бременните дами ще бъдат заменени от медицински сестри на временни договори по време на 12-седмичния им отпуск.