Автор
Woman.bg

Случаят е разплетен - хванаха убиеца на Виктория Маринова

Случаят с жестокото убийство на Виктория Маринова вече е разплетен. Днес сутринта стана ясно, че германската полиция е задържала по наше искане мъж на име Северин Надеждов Красимиров, роден през 1997 година в град Русе и живущ там. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Припомняме, че тялото на жената бе открито в събота около 14.00 часа в крайдунавския град.

Адресът, на който е живеел Северин, е бил в близост до местопрестъплението. Заподозреният за зверското убийство е криминално проявен – вкаран е в регистъра през 2007 г. за кражба на цветни метали.

В хода на разследването са иззети достатъчно веществени доказателства, които пряко свързват мъжа с жертвата. Част от ДНК експертизите са готови и сочат наличие на ДНК материал по дрехите, с които е бил извършителят. Негово има върху жертвата. „Очакваме още доказателства, които да го свържат с жертвата“, заяви вътрешният министър.

Спонтанно деяние

До момента всички събрани доказателства навеждат на мисълта, че става дума за спонтанно деяние. „Имаме информация, че цялата предишна нощ е употребявал алкохол. Намирал се е близо до мястото на извършване на убийството“, посочи Младен Маринов.

В телевизионни репортажи днес бе показана къщата, в която той живеел с леля си и жена си. В дома са открити всички вещи на журналистката Виктория Маринова, както и дрехи на Северин, по които е намерено ДНК-то на жената.

Съседите му разказаха, че никога не е имало проблем с него до момента. По думите им той ходел често в Германия, работел известно време и след това се прибирал. Той е познат измежду тях като Селяйдин. Мъжът по непотвърдена информация е от турски произход.

От своя страна главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че разследващите разполагат с множество доказателства, че заловеното лице е действителният извършител на убийството на Виктория Маринова.

"За кратък период от време при изключителна мобилизация бяха събрани множество доказателства, които сочат лицето Северин Красимиров за сигурен извършител на престъплението. До този етап доказателствата за убийството на Виктория Маринова показват спонтанно нападение с цел сексуално посегателство", каза Цацаров. На Северин ще му бъдат повдигнати две обвинения.

„Едното е за изнасилване, а другото - за умишлено убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин. По първото обвинение възможното наказание е до 20 години лишаване от свобода, а по второто - най-тежкото предвидено в закона - лишаване от свобода доживот, без право на замяна“, обясни Цацаров.

Убиецът на Виктория Северин

Нелепа и гадна случайност

Бившият съпруг на Виктория Маринова, който е и собственик на телевизията, в която тя е работила, заяви пред NOVA, че според него е бил един от заподозрените, което издавало професионализъм в разследването на убийството.

„По всичко личи, че това е една нелепа, гадна случайност, а не професионална поръчка. И аз, и колегите не очаквахме такъв широк международен отзвук. Благодаря на всички и бих искал да има такъв отзвук за всяко човешко същество в беда“, каза Свилен Максимов.