Само месец след "сватбата на века" нов филм за любовния роман между принц Уилям и Кейт Мидълтън се снима в Румъния от телевизия "Холмарк", предаде Асошиейтед прес.

Лентата е смесица от факти и художествена измислица и е със заглавие "William and Kate: A Royal Love Story" ("Уилям и Кейт: Кралска любовна история").

Режисьор е американката Линда Йелън, която беше продуцент на филм за любовния роман между Чарлз и Даяна, излъчен по телевизия Си Би Ес през 1982 година.

"Новата творба за Уилям и Кейт е повече от любовна сага, тя е психологически разказ в памет на лейди Даяна и на нейното наследство", заяви режисьорката пред Асошиейтед прес.



Филмът показва как принц Уилям избрал да живее, като бъде верен на нейната памет, включително и при избора на бъдещата си съпруга.

Ролята на Кейт Мидълтън се изпълнява от британската актриса Алис Сейнт Клеър. Партнира й американецът Дан Амбойeр, който се превъплъщава в принц Уилям.

Той е познат на зрителите от телевизионната поредица "Закон и ред", пишат от dnes.bg

Ролята на кралица Елизабет II е поверена на номинираната за Оскар Джейн Александър. Филмът се снима в румънските студии MediaPro.