Социалните мрежи правят хората по-честни

21 ноември 2012 | 17:29
1495
3
3

От БГНЕС разкриват, че социалните мрежи като Фейсбук и Туитър правят хората по-честни, защото съдържат много лична информация.

Фейсбук ни принуждава да бъдем по-искрени, защото всички знаят какво харесваме, показва изследване на британската компания Ронсийл.

Над една трета от потребителите признават, че сега изричат по-малко безобидни лъжи от страх да не бъдат хванати. Милиони хора споделят свои дневници, снимки и много лична информация в социалните мрежи и това все повече затруднява лъжите.

Над половината от ползвателите на социалните мрежи понякога искат да можеха да върнат времето назад преди появата на Фейсбук, когато личният им живот е бил малко по-личен.

60 на сто от анкетираните признават, че днес използват социалните мрежи вместо дневници или фото албуми. Малко над половината казват, че внимават особено какво постват във Фейсбук и Туитър, защото не искат да се стига до недоразумения, които да доведат до обвинения, че не са били честни.

Близо половината анкетирани заявили, че връзката им има по-големи шансове да оцелее, защото хората знаят повече за потенциалните си партньори още преди да се стигне до среща, тъй като могат да прочетат информацията в профила им в социалните мрежи.

Една трета от британците признали, че са публикували информация във Фейсбук и Туитър, за която по-късно съжалявали. Изследването показало, че 52% от жителите на Острова понякога искат да върнат времето назад преди появата на Фейсбук, когато личният им живот е бил малко по-личен и са можели да си позволят някоя и друга безобидна лъжа.

34% заявили, че крият профила си във Фейсбук от партньори, семейство и приятели, за да запазят малко лична информация или да прикрият безобидна лъжа.

Коментари

3 Sugey
  11 април 2013 | 13:56 отговор
 

Holy Toledo, so glad I cileckd on this site first!

 
2 Chigusa
  11 април 2013 | 13:56 отговор
 

Geez, that's unbeleivbale. Kudos and such.

 
1 Reignbeau
  09 април 2013 | 07:10 отговор
 

Haha. I woke up down today. You've cheeerd me up!

 

Добави Коментар

Най-четени