Автор
Woman.bg

Стил, класа и 400 ВИП гости на церемонията "Жена на десетилетието"

Над 400 от най-известните българи се събраха на бляскавата церемония за връчването на наградите „Жена на десетилетието” на най-популярния дамски сайт Woman.bg, превърнала се в събитие номер едно за сезона в столицата. Празнично украсената зала EFE на софийския хотел „Маринела” посрещна най-изявените представители на родния бизнес и арт елита, които бяха приветствани от главния редактор на Woman.bg Мария Николова.

Мария Николова

Тя емоционално благодари от сцената на хилядите, включили се в гласуването – знак, че българите вярват в каузата на сайта да награди най-емблематичните дами за последните 10 години. "Да бъдеш жена е привилегия. Ние, в екипа на Woman.bg, вярваме, че истински вдъхновяващите жени трябва да бъдат подкрепяни и отличавани заради смисъла да следваме добрите примери", каза Николова. Водещите на церемонията бяха младите родители Алекс Петканова и Орлин Павлов.

Снимка: Иван Йочев

Те не само обявяваха номинираните, но и не спираха да се шегуват с публиката, а Орлин Павлов дори хвана микрофона, за да поздрави гостите със своите хитове. Той призна без притеснение, че също чете Woman.bg, подобно на свои приятели и колеги-мъже. Това беше първата публична поява на Алекс Богданска след раждането, като водещата определено сияеше в роклята на Стоян Радичев.

Първата статуетка "Жена на десетилетието" грабна Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България, мениджър комуникации за Централна и Източна Европа и изпълнителен директор на Shell Гърция.

Камелия Славейкова Снимка: Иван Йочев

Победителката в категория „Бизнес и общество“ получи своята награда лично от Кирил Илиев – директор ритейл в „Силвър Стар“ - генерален дистрибутор на „Mercedes-Benz“ за България. „Забележително е, че първата награда отива именно при представител на бизнес средите, защото икономиката е определяща за бъдещето на България”, отбеляза отличената, която продължава да вярва, че няма невъзможни неща.

Мартин Дабевски, мениджър маркетинг във Филип Морис България, награди ослепителната Мария Илиева, която стана жена на десетилетието в категория „Музика” и сподели със зрителите, че именно през последните 10 години са ѝ се случили най-хубавите неща, не само в личен, но и в професионален план.

Мария Илиева Снимка: Иван Йочев

Певицата, която в момента прави фурор в „Като две капки вода”, пребори конкуренцията в лицето на талантливите Рут Колева, Хилда Казасян и оперната певица Гергана Николаева. Броени минути след това, нетрадиционната Гери Николаева възхити публиката с божествено изпълнение на „Ададжио“, с което е разтапяла ценителите на операта в цяла Европа.

Топ стилистът на България, Стоян Апостолов и собственичката на модната телевизия CodeFashionTV, Мария Бонева, връчиха наградата в категория „Мода“. Дизайнерката на „Romantika Fashion“ София Борисова спечели оспорваната надпревара в категорията "Шеф на кройката" в съперничество с Жени Живкова, Вяра Георгиева и Невена Николова.

Неостаряващата Радина Червенова, безапелационно стана жена на десетилетието в категория TV дива, но се закани от сцената да грабне и приза за Жена на столетието. Водещата от БНТ дойде в компанията на семейството си – съпруга си и двете си деца, а наградата ѝ връчи човекът с най-много папионки в държавата и емблема в медийния свят Гого Лозанов. „Горда съм, че през всичките тези години съм била в БНТ. Без телевизията приказката нямаше да се случи. Без моите колеги, които много обичам и на които съм много благодарна. Тази награда е за всички нас - за "По света и у нас", заяви Червенова под бурните аплодисменти на публиката. В категорията и бяха номинирани и емблематични телевизионерки Миролюба Бенатова, Мария Силвестър и Ани Салич.

Койна Русева събра най-много гласове на специалната платформа на Woman.bg в категорията „Кино и театър”, в която бяха номинирани актрисата и продуцент Яна Маринова, както и неземно талантливите и красиви актриси – Радина Кърджилова и Теодора Духовникова. Койна получи статуетка си „Жена на десетилетието“ от актьора и режисьор Ники Илиев.

Оспорвано стана и гласуването на читателите на Woman.bg в категория „Перо“, в която за приза се състезаваха Гери Турийска, Ваня Щерева, Мария Касимова – Моасе и Веселина Седларска. Най-остро перо сред дамите в България за последните 10 години читателите отредиха на журналистката и писател Веселина Седларска, а наградата ѝ връчи Михаил Вешим.

Веселина Седларска Снимка Иван Йочев

Константин Трендафилов (Папи Ханс) короняса Алекс Петканова за най-добър блогър и влогър, но тя побърза да успокои колегата си Орлин Павлов, че не е в конфликт на интереси и с широка усмивка прегърна статуетката. Алекс призна, че самата тя е гласувала в тази категория за бъдещата майка Константина Живова, която ѝ ръкопляскаше от първия ред, в компанията на мъжа до себе си – продуцентът и тв водещ Кузман Илиев.

Учителката от Търново Мариана Пенчева, която сама се грижи за девет малки българчета от бедни семейства, заслужи наградата в категорията „Майките, които ни вдъхновяват”. Тя получи приза от Тити Папазов, който емоционално напомни, че всяка майка е победител. А в категорията и бяха номинирани и други вдъхновяващи майки като Ирина Тенчева, която присъстваше в компанията на съпруга си продуцентът Иван Христов, Лиза Боева, също придружена от мъжа до себе си – актьорът Ицхак Финци и Юлияна Дончева. Сърцатата Мариана специално благодари на децата, които отглежда доброволно за търпението и любовта.

За жена на десетилетието в категорията "Спорт" бе призната Илиана Раева, която спечели надпреварата в гласуването на читателите сред ненадминатите Мария Гроздева, Ивет Лалова и Станка Златева. Президентката на Българската федерация по художествена гимнастика, дойде в компанията на Златните момичета и олимпийски медалистки и дъщеря си, а от сцената благодари за безрезервната подкрепа на съпруга си Наско Сираков и двете си дъщери. Илиана Раева получи приза от многократния олимпийски медалист Йордан Йовчев.

Водещата на радиопредаването „Тройка на разсъмване” Милена Златкова си извоюва наградата за благородна кауза с кампанията “Повече българчета за България”, която организира вече 14 години. В категорията ѝ бяха още учредителката на Фондация „Искам бебе“, Радина Велчева, Нана и създателките на Майко Мила. Наградата си Милена получи от председателя на Сдружение на малките хора – Светльо Чернев.

Всички дами, които победиха в десетте категории получиха специални награди, заедно със статуетките си – черна роза от Метаноа, подарък от CodeBeauty в хотел Маринела, уникално колие с диамант от SSG и специална покана на наградените за бизнес среща в най – новия ресторант от веригата „Капитан Кук“ – на „Народно събрание“ 4! . Победителките получиха и билет за вино зала по време на фестивала уиски ром и вино в Хотел Маринела от 29 до 30 март, като три от тях, Радина Червенова, Илиана Раева и София Борисова, ще имат възможност за ексклузивен достъп до майсторски клас по време на самия форум.

Организаторите от Sportal Media Grouop и DSG Productions отличиха и няколко специални награди. Наградата на главния редактор отиде при издателя и създател на първия кино-литературен фестивал Синелибри Жаклин Вагенщайн.

Търговският директор на Sportal Media Group Мартин Петров удостои с приз една жена, която представлява институция, но с годините самата тя се превърна в институция - директора на банка ДСК Виолина Маринова.

Мартин Петров

Тя не пропусна да честити на всички българки предстоящия 8-и март и благодари за специалното отличие в престижната категорията "Да създаваш история".

Виолина Маринова

Изпълнителният продуцент на събитието, Борис Гълъбов от DSG Production, отличи Гергана Паси, също лауреат на специална награда за "Двигател на промяната". От сцената тя се пошегува, че призът заслужава и нейният съпруг Соломон Паси, който я придружаваше и посъветва всички гости да бъдат визионери.

Боби Гълъбов връчва наградата на Гергана Паси

Калин Сърменов, директор на Сатиричния театър, обяви специалния приз за 97-годишната актриса Стоянка Мутафова, която заради неотложни ангажименти по предстоящия си спектакъл в средата на март не успя да го получи лично. Нейната статуетка взе журналистката Елизабет Методиева, която благодари на публиката от името на голямата ни актриса и предаде посланието на театралната легенда към гостите на „Жена на десетилетието“ – „Да не ви пука, как ще ви запомнят. Важното е да сте щастливи.“

Сред отличените бе и балерината Маша Илиева, чиито възпитанички привлякоха вниманието на публиката с красив танц по време на изисканата церемония. Тя получи награда в категорията "Силата да бъдеш", връчена от името на агенция „Диаманти“ от Стоян Веселински.

Приза в категория "Доброто побеждава" връчи забележителната Ангелина Ангелова, ПР директор на хотел "Маринела", която се занимава активно с благотворителност като директор на сдружение "Маринела", а нейни статии могат да бъдат прочетени в най-актуалните медии у нас. Тя връчи специалната статуетка на Мартина Йорданова и Лазар Радков за кампанията "Капачки за бъдеще".

По време на церемонията гостите на събитието се насладиха на интересни коктейли, специално подготвени от Schweppes на техния страхотен бар, както и на вкусна храна от ресторанта "Капитан Кук".

-----------------------------------------------------------------------------
Събитието се проведе с подкрепатa на:
Организатори: Sportal Media Group и DSG Production
Медийни партньори: БНТ, Code Fashion TV, Magic TV, Радио Витоша, Magic FM и Хайлайф
Снимки: Хайлайф и Sportal Media Group
Домакин: зала ЕФЕ, хотел "Маринела"
Декорация на зала: Events & Decor Diamanti
Наградите се осъществиха с подкрепата на:
"Филип Морис България", част от "Филип Морис Интернешънъл" – световният лидер и двигател на промяната към бъдеще без дим; Schweppes, "Силвър Стар - генерален дистрибутор на Mercedes-Benz за България"; "Гранд оптикс", "Лейди хармония", "Капитан Кук", SSG, Код бюти, Катаржина Естейт, Tullamore Deu, Белинкая, сватбена агенция Диаманти, "Метаноа де ла роуз", БГ секюрити и Megami Club – Hotel Marinela
Музика: Жоро Янев бенд, балет Маша Илиева, Гергана Николаева