Черната нощ на душата...

В един топъл октомврийски ден изтъкнатият портландски адвокат Джералд Бърлингейм и съпругата му Джеси отиват в лятната си къща до езерото Кашуакамак. Джералд е планирал уикенд, в който ще осъществи някои от по-необичайните си сексуални фантазии. Той закопчава Джеси с белезници за леглото, но този път тя отказва да участва в играта. От отегчителна ситуацията за нея прераства в кошмар, защото Джералд получава инфаркт и тя остава прикована за леглото в празната къща на пустия езерен бряг.

Това, което следва, може да бъде описано единствено от Стивън Кинг.



Окована и безпомощна, Джеси потъва в най-мъчителната „черна нощ на душата“. Решена да запази разсъдъка си и да се освободи, тя минава през ада на собствените си спомени и през най- ужасните си страхове, защото в къщата се промъква озверяло от глад куче, а нощем от тъмния ъгъл на спалнята я наблюдава зловещ, сякаш излязъл от преизподнята непознат.

Ако искате да притежавате този бестселър в библиотеката си, купете тук: http://shopping.bg/igrata-na-djerald

За автора:

Американският писател Стивън Едуин Кинг е роден на 21 септември 1947г. в Портланд, щата Мейн. Когато е едва на 2 годишна възраст бива изоставен от баща си. Майка му сама се грижи за него и брат му, но постоянно изпадат във финансови затруднения, което ги кара да се местят постоянно. Накрая се установяват в Дърам, Мейн, където се грижат за родителите на майка му до кончината им. Първите си истории Кинг пише на едва 7 годишна възраст, а по-късно започва да издава някои от тях в местното списание на брат си – “Парцалът на Дейв”. Силно му повлиява намирането на кашон с бащини книги, чиито жанрове са предимно хорър и научна фантастика.
По време на следването си в Университета в Мейн, пише колона в университетското списание. За да се издържа се захваща с много и различни работи, които стават основа на негови произведения. Със завършването на университета той получава сертификат за преподаване на английски език в гимназия, но дълго време не успява да си намери работа. Жени се за колежката си Табита Кинг.. Известно време след това успява да си намери работа като преподавател, но това не го спира да пише разкази за различни списания и да работи над идеите си за романи. Въпреки това финансовото положение на семейството не се подобрява и те живеят в мизерия. Това става причина за пристрастяването му към алкохола, с което се бори 10 години.


С упоритостта и търпението си Стивън Кинг започва да жъне успех след успех с творбите си. Интересът към тях нараства все повече и той започва да се чуди дали това не е чиста случайност. Подтикнат от съмненията си, издава няколко творби под псевдонима Ричард Бакмън. Успокоението идва с факта, че интересът не намалява. В свое изявление скоро след това, той обявява “раздялата” си с Ричард Бакмън.
Днес Табита Кинг има 9 публикувани романа, двамата им синове – Оуен Кинг и Джоузеф Хилстром са успели, издавани автори. Дъщеря им Наоми Кинг става монахиня и се отдава на духовната работа заедно с приятелката си – доктор Тандека. Днес Стивън Кинг и съпругата му притежават 3 къщи, които използват предимно през топлите месеци от годината, а зимите прекарват в имението си в Сарасота, Флорида.

Книга: 'ИГРАТА НА ДЖЕРАЛД"
Автор: Стивън Кинг
Издателство: Бард