Автор
Весела Георгиева

Стоичков за срещата с папа Франциск: Цар Футбол е най-добрият посланик за мирен свят

Христо Стоичков игра 25 минути в Мача на мира в Рим - демонстративен двубой с участието на множество популярни бивши и настоящи състезатели. След това, по време на срещата си с папа Франциск, Камата подари копие от "Златната топка", която спечели през 1994 година.

Тази година Мачът на мира бе в памет на аржентинската легенда Диего Марадона, съобщи БТА.

View post on Instagram
 

„С голяма радост подарих на папа Франциск копие от моята Златна топка. Бяхме при него, играхме за мира по света във Вечния град. Цар Футбол е най-добрият посланик за мирен свят!", написа Стоичков в профила си във Фейсбук.

Модерният ляв, както сме свикнали да го наричаме, беше титуляр в състава на “белите”, редом до звезди като Роналдиньо, Буфон, Мхитарян, Венсан Кандела, Шота Арвеладзе. Носителят на “Златната топка” направи две асистенции за голове на Арвеладзе, а освен това участва в акцията при попадение на португалеца Уго Алмейда.

View post on Instagram
 

Срещата бе под патронажа на папа Франциск и посветена на Диего Марадона, който беше участник в мача в предишните му две издания преди години. Преди началото на двубоя Роналдиньо и Чиро Ферара посадиха дърво за мир.