97-годишната икона на българското кино и театър Стоянка Мутафова е в реанимацията на Военномедицинска академия, където е била преместена вчера вечерта.

Припомняме, че актрисата бе оперирана от възпалена жлъчка в края на октомври в болница „Лозенец”.



След интервенцията тя получи сепсис и бе с висока температура, която бе овладяна със значителни усилия в рамките на десет дни. В момента до нея е дъщеря ѝ Мария Грубешлиева-Муки, която също потвърди новината.

Стоянка Мутафова е една наистина удивителна жена, която винаги се е отличавала с огромния си борбен дух и завидното си чувство на хумор. За нас, от екипа на най-популярния дамски сайт Woman.bg, бе изключителна чест да ѝ връчим специалния приз „Жена на десетилетието“ тази година.

Любимка на поколения българи, тя гальовно е наричана от мнозина “г-жа Стихийно бедствие”, “лудетината”, “най-смешната актриса” или просто “диагнозата Мутафова”. Вярваме, че тъкмо тази лудешка сила, която винаги е носела и продължава да носи в себе си, ще я изправи на крака, за да я видим отново с привичната само за нея, заразителна усмивка и харизматична осанка.


С теб сме, Госпожа Стихийно Бедствие!

Четете още: След операцията: Стоянка Мутафова, с теб сме!