Автор
Весела Георгиева

Съсед простреля известния психолог Иван Владимиров. Социалните мрежи завряха от коментари

Столични полицаи са задържали 52-годишен мъж, прострелял смъртоносно 45-годишен свой съсед. По информация на БНТ убитият е известният психолог Иван Владимиров - Нав. Според източници на обществената телевизия задържаният за убийството е бивш полицай.

В сряда, малко след 22.30 часа, в полицията е получен сигнал за прострелян мъж в жилищна кооперация на ул. "Черковна". Към адреса незабавно са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, които констатирали смъртта на 45-годишния мъж.

На място е задържан извършителят на деянието. По първоначална информация след възникнал скандал между двамата съседи по-възрастният произвел изстрел със законно притежаван пистолет и ранил смъртоносно опонента си.

По случая е образувано досъдебно производство.

Личният профил на психолога е залят от съболезнователни бележки.

"Иван стана поредната жертва на ширещото се насилие в битовите отношения на българите! Нещо, с което се шегуваше, е факт! Страшно е и трябва да спре това! Съболезнования на близките и мир на душата ти!", пише Рени Григорова.

Много хора коментират, че не трябва да се раздават лични оръжия на този и онзи, че трябва да има по-строги изисквания...

Иван Владимиров-Нав е роден през 1977 г. Живял е в Лос Анджелис, Лас Вегас и София. Завършил е МИО в УНСС, магистратура и докторантура по Психология в Университета на Лас Вегас (UNLV) със специализация Психология на развитието. Работил е като преподавател, има собствен бизнес и е автор на книги.

Владимиров имаше блог, често коментираше и в групите във фейсбук, посветени на отношенията и домашното насилие. Коментарите му винаги са били много смислени, човешки, с чувство за хумор.

"Мечтая за споделеност с хора, които могат истински да обичат. Светът е великолепна площадка за случване. Грешки съм правил много. Но за мен всичко е просто материал за израстване. Нямам съжаления, освен когато неволно съм наранявал някого", пише психологът.

В свои медийни участия Владимиров е разказвал за конфликта си с въпросния съсед, заради предишни техни спречквания, включително и за случай, в който бившият полицай нападнал друг техен съсед, заплашвайки че ще го застреля, пише Webcafe.