Автор
Веселина Петрова

Тайната молитва на Ангелкова: Отче, носа оправихме, акъла кога?

Тази 2020 година е особена. То не че преди на българският туризъм много му вървеше, но откак го пое министър Ангелкова, работите съвсем тръгнаха на зле. И добре че беше коронавирусът, та хората масово се отказаха от Гърция, и родните курорти се напълниха с народ. Стигна се дори до там, че през септември хотелиерите връщаха хора – няма свободни стаи... Слънчака, Златните, Оазис, Китен, Дюни – пълно.

Не така пълна обаче беше кошницата на вече бившата ни министърка на туризма. Лошо започна г-жа Николина Ангелкова, лошо.
Затова и влюбената в красиви и скъпи рокли дама отнесе целия негативизъм на социалните мрежи. Отдавна си знаем, че нашите управляващи не са най-добрите нито в протокола, нито в управленческите маниери. Не че липсват школи, в които биха могли да натрупат знания... Но може би, залисани във важните си дела, те нямат време да се обогатяват допълнително – имам предвид духовно и като норми на поведение.


Николина Ангелкова обаче не се предава лесно. След като стана обект на десетки подигравки по свой адрес, свързани с поредната ѝ визия или мъдро изказване по темата туризъм, тя взе нещата в свои ръце. Т.е. предаде се в ръцете на пластичната хирургия. За да стане поне мъничко по-симпатична... Все пак тази министерска заплата не трябва да отива нахалост, нали? Поне да има полза от нея! Преди ден бившата министърка заслепи всички с нова, по-добра своя версия. Тя с гордост демонстрира коригиран нос и римски профил. А по-наблюдателните отбелязаха, че има разлика и в обема на устните на бившия министър и настоящ депутат. Което отново породи куп иронични забележки от типа „Носа – може, а акъла кога?” Социалните мрежи буквално закипяха.


Е, не трябва да сме твърде саркастични и заядливи, нали? Все пак всеки човек иска да изглежда добре и да бъде харесван. Дори министрите. А и като не могат да си направят гънки на определени места, могат да изгладят и опънат други. Въпрос на приоритети. Лошото е, когато най-важният приоритет, държавата ни, е на тяхната операционна – а те не са никак, ама никак добри професионалисти. И резултатите го показват. Разпарчетосаха ни, обезобразиха ни, месо не ни остана, камо ли визия.


От друга страна си мисля, че колкото по-хубави стават, толкова по-добри и щастливи ще бъдат. А щастливите хора не могат да бъдат лоши, нито да мислят лошо на ближния си. И ако не направят нещо добро за България, то поне няма да сторят и твърде големи бели. Амин! А на Ангелкова пожелавам да си носи новия нос със здраве, дано ѝ донесе повече късмет и успех, отколкото тя на родния туризъм.