Автор
Woman.bg

Тайната на любовта на най-старата двойка на света

На 15 декември миналата година Джон и Шарлът Хендерсън от Тексас празнуваха 80 години съвместен живот. Официално са признати за най-старите живи съпрузи на света.

Освен това Джон е най-старият останал жив играч от футболния отбор на Тексаския университет. Той идва да гледа поне един мач на отбора си годишно и не изневерява на тази традиция вече 84 години. Пред последното десетилетие по данни на Daily Mail двойката пребивава в специално отделение за стари хора на територията на университета. Джон и Шарлът, чиято сумирана възраст възлиза на 211 години, вече са записани в Книгата за рекорди на Гинес. Оженили са се по време на Голямата депресия през 1939 г.. Оттогава насам са преживели какво ли не, но любовта им един към друг не е отслабнала с времето.

View post on Instagram
 

Каква е тайната на дългия им и щастлив съвместен живот?

„Да живеем умерено и да бъдем сърдечни един към друг!“, казва Джон в интервю за CNN. Двамата се запознали през 1934 г., когато били студенти в Тексаския университет. Джон бил член на футболния отбор, а Шарлът учела, за да стане преподавател. През 2009 г. двамата се преместили в селцето Longhorn Village – дом за стари хора, създаден от студенти на университета. Джон и Шарлът се чувстват добре, престарелият господин всеки ден прави сутрешна гимнастика.