Автор
Woman.bg

Талинда Бентли – музата на Честър, която го спаси

Вокалистът на Linkin Park Честър Бенингтън изгуби битката със своите „вътрешни демони” след тежка и продължителна битка с наркотиците и депресията, пише „Мирър”.

Смъртта му шокира милионите му фенове и обърка световната музикална общност. Смяташе се, че фронтменът на Linkin Park отдавна е победил депресията, която го преследваше през по-голямата част от живота му.


Честър Бенингтън

След себе си легендарният музикант остави скърбящо семейство, важна част от което бе неговата втора съпруга Талинда Ан Бентли. Именно тя бе жената, която го спаси от ръба и за която до сетните си дни Честър твърдеше, че животът му с нея му е вдъхнал такава сила, за която никога преди това не си е представял, че може да съществува.

Любовната искра между двамата пламва още на първата им среща. Запознава ги техен общ приятел - музикантът Райън Шук, през декември 2004 г., малко след развода на Честър с първата му жена - Саманта Мари Олит. Само десет дни по-късно влюбените заживяват под един покрив.


Честър с първата си съпруа - Саманта

С Талинда, която се прочува след появата си в секцията College Girls в списание Playboy, Честър има три деца – 11-годишния Тайлър Лий и 6-годишните близначки Лила и Лили.

В интервю през 2009 г. Честър разказва как Талинда му е помогнала в жестоката борба с депресията:

"Разводът ми беше едно от най-лошите и най-хубавите неща, които някога са ми се случвали в живота ми. Всичко, за което бях работил толкова упорито, се изпари за миг. Всичко! Чувствах се загубен. Мъжкото ми достойнство страдаше много от болката. Преместих се да живея в малък апартамент в Санта Моника. Чувствах се толкова изтощен и огорчен. В края на краищата осъзнах, че е трябвало да премина през цялото това страдание, за да продължа напред. След това отново се влюбих. Запознах се с Талинда. Знаех, че тя е жената за мен. И тя го знаеше. Премести се при мен седмица и половина, след като се влюбихме един в друг.”


Талинда Бентли и Честър Бенингтън

41-годишният Бенингтън често пише любовни послания към съпругата си, които намират израз в много от песните му. В една от тях - "Give Me Your Name", която написва, след като формира групата Dead by Sunrise през 2005-а, той й казва:

Дай ми усмивка,
Дай ми името си, момиче,
Дай ми знак, за да си проправя път,
И да получа това, за което дойдох,
Защото не ти е лесно...
Да потъна в океан,
вътре в очите ти,
Да ме вземеш по-навътре, където цялата болка умира...

Думи, особено докосващи и интимни, които загатват за тежките моменти след развода му.

В друг любовен стих, споделен в Инстаграм, Честър пише: "Очите й са като стрели на Купидон. Усмивката й - като каньони, в които съм паднал. Гласът й е като врабче. Пръстите й - като копринена прежда, пазеща тялото ми топло. Думите й са като вятър, който те гали... "

В часовете след смъртта на Честър, която потресе целия свят, единственият пост, останал на профила на Талинда в Инстаграм, е снимка от годишнината на сватбата им, направена през януари 2016-а.



Четете още: 10 незабравими цитата от Дейвид Бауи