Британско проучване сочи, че бащите не се замислят за даването на пари по празниците и харчат най-много за подаръци за семейството.

Всички обичат да видят големите усмивки на децата си, след като отворят подаръците под коледната елха, но изглежда татковците са най-склонни да не пестят средства, за да зарадват детето си.

Ново проучване на 1000 родители, баби и дядовци във Великобритания разкри, че бащите са най-щедри около празниците. Любящите татковци не се страхуват да харчат. Около 30,5% от тях признават, че са давали по 250 паунда за коледен подарък на детето си в сравнение с 21,2% от майките, които са харчили толкова пари, съобщава БГНЕС.

Четете още: Коледният маникюр - задължителен

17% от анкетираните мъже казват, че са готови да дадат и 1000 паунда, за да изненадат своите наследници. Изследването показва, че британските родители дават между 4500 и 9000 паунда за подаръци през първите 18 години от живота на детето си. Около 8,1% от родителите на Острова са дали над 8000 паунда през първата година след раждането, а 10% са похарчили зашеметяващите 144 000 паунда до 18-тия рожден ден на сина или дъщеря им.

Анкетата показва още, че 71,6% от майките и бащите възнаграждават децата си най-често след добра оценка в училище, а 28,1% поощряват с материални блага доброто поведение. Около 14 на сто от родителите позволяват на децата си да си изберат играчка след посещение на зъболекар. 3,4% купуват подаръците просто, за да направят децата си щастливи. Но не само родителите не могат да казват "не". 72% от бабите и дядовците купуват подаръци без причина или повод.

Четете още: 23-метрова елха украсява Ню Йорк (снимки)