Автор
Woman.bg

Taзи вечер е зрелищният спектакъл LORD OF THE RINGS IN CONCERT

Тази вечер е дългоочакваното музикално-филмово зрелище LORD OF THE RINGS IN CONCERT, на което 250 музиканти ще озвучат на живо първата част на трилогията в пълен синхрон с филма.

Малко след 18:00 ч. вратите на зала Арена Армеец ще отворят, за да посрещнат най-нетърпеливите зрители. Организаторите припомнят, че точно в 20:00 същите тези врати ще затворят до антракта и шоуто ще започне, независимо дали всички зрители са заели местата си.

Филмът-концерт „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“ е разделен на две части по приблизително 90 минути, а паузата между тях ще бъде 20 минути. Професионална снимачна техника няма да бъде допускана в залата, а любителските фотоапарати и телефони могат да бъдат използвани само без светкавица.

Българската публика ще е първата в Източна Европа, която ще има шанса да усети магията на двете велики изкуства в едно, благодарение на формата Movie in Concert, който обединява музика и кино в една перфектна симбиоза. „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“ ще бъде излъчен на огромен екран, с български субтитри и HD качество. За перфектния звук във всяка точка на залата ще има множество закъснителни линии.

LOTR in Concert в цифри

250 музиканти на сцената ще озвучават на живо филма в пълен синхрон с картината

20 са страните, в които над 50 музикални състава са изпълнявали този спектакъл пред над 2 милиона души публика.

9 килограма тежи партитурата, по която се води диригентът Давид Райц, а нотите на всички музиканти тежат над 130 килограма.

Солистката, която ще видим и в София – Кейтлин Луск е пяла и в първия спектакъл, когато е едва на 15 години. 10 години по-късно тя е обиколила света с произведенията на Хауърд Шор.

2 тира с техника и инструменти

4 километра кабели за перфектен звук в залата

Огромният екран в Зала Арена Армеец е невиждан в България с големината на 3 етажна сграда.