Автор
Антония Дамянова

Те просто го могат - уникалното видео на Кралицата и мечето Падингтън, което обиколи света (Видео)

Тзои уикенд в Бъкингамския дворец се случи нещо необикновено и очарователно, което разтопи сърцата на целия свят.

Той сложи финала на четиридневните тържества по повод платинения юбилей от управлението на кралица Елизабет II. Главната лондонска резиденция се превърна в уникален зрелищен спектакъл, на който британци и гости от цял свят демонстрираха своето изключително уважение и любов към монарха на Великобритания.



Още в първите секунди от празничния концерт, на който Елизабет II не успя да присъства, стана ясно, че тя все пак ще се появи и че зрителите ще станат свидетели на нещо изключително необичайно и сладко. Внушителното шоу започна с шеговито видео, на което кралицата, известна с тънкото си чувство за хумор, пие чай в компанията на не кого и да е, а на любимото на цяла Великобритания мече, известно с несръчността си, но и добрата си душа - Падингтън.

Превърналият се в емблема на Острова детски литературен герой показва как не трябва да се държиш, когато пиеш чай с кралица. Докато по свой типичен маниер симпатичният мечок решава да отпие от ароматната напитка директно от чайника, деликатно прокашляне му напомня грешката. Тогава той опитва да налее на кралицата, когато вижда, че в съда са останали само няколко капки.

Засраменото мече обаче остава приятно изненадано от жеста на височайшата си събеседничка, която ненадейно изважда от чантичката си любимия му сандвич с мармалад."Може би бихте искали сандвич с мармалад? Винаги си пазя един за крайни случаи", казва тя с лъчезарната си усмивка.

А когато легендарните "Куин" открият концерт, докато кралицата тактува със сребърна лъжичка върху чашата си с чай, не може да се очаква нищо по-хубаво от една приказна и незабравима концертна вечер, на която Ханс Цимер, Андеа Бочели, Дюран Дюран, Алиша Кийс и Роби Уилямс, бяха само малка част от звездните участници в нея.

Особено емоционално и въздействащо бе и изпълнението на сър Елтън Джон, а камерите не пропуснаха да покажат принц Уилям и сина му - принц Джордж, който пригласяше с пълно гърло на сър Род Стюард.

Четете още: Сдобрени, но все така далечни: Меган и Кейт засияха заедно в чест на кралицата (снимки)