Някога замисляли ли сте се какво ще се случи един ден , когато вече не ходите на работа? Годините сякаш са прелетeли покрай вас, децата ви вече си имат свои деца, а вие разполагате с цялото време на света. Много хора гледат със страх на бъдещите старини, но истината е, че животът е такъв, какъвто сам си го направиш. Дали ще се отдадеш на мъка по миналото и физическия дискомфорт, който е неизбежен, когато прехвърлиш определена възраст, или ще се радваш на живота до последно, изборът е изцяло твой. Е, предпочитаме да ви срещнем с няколко възрастни жени, които са предпочели второто. Те са „БабсБг“ и са най-вдъхновяващите пенсионерки, на чийто дух можем само да се възхищаваме.

Уникалният музикален проект е създаден в Казанлък и събира няколко талантливи жени над 60-годишна възраст. Те са артистични, а музиката винаги е била важна част от живота им. В репертоара им влизат хитове на групи като „Куин“, „АББА“ и „Металика“. И това не е всичко - „БабсБг“ залагат на свои текстове. Артистичните пенсионерки изпълняват добре познати класики с хумористични текстове, а един от тях гласи:

„Комшийката пак, от сутрин до мрак. Наднича да види кой влиза и кой ще излезе от нас“.

Ръководител на формацията е певецът Стоян Петров, който помага за изпипването на всеки детайл от изпълненията на талантливите жени.

Разбира се, „БабсБг“ обръщат специално внимание, не само на вокалното майсторство и артистичното поведение, но и на подобаващото за рок и поп музиката облекло. Възрастните дами захвърлят елегантните рокли и поли и ги заместват с дънки и кожени якета. Самите те споделят в интервюта, че се чувстват прекрасно, облечени по този младежки начин. „БабсБг“ са живото доказателство, че човек е на толкова години, на колкото се чувства.

Четете още: Човекът е модел на света, или „Тайната библиотека на Леонардо”